Ilustrarea drumului porumbeilor spre casa cu inele GPS


Un experiment cu rezultate foarte interesante.

17 comentarii la “Ilustrarea drumului porumbeilor spre casa cu inele GPS”

 1. Impresionant!

  Informatii multe. In locul lui, as sta sa le studiez amanuntit, sa vad ce au in comun cei 5 porumbei: varsta, sex, familie, pozitie de cuib, orice. Cred ca asa as invata ceva.

  Multumim porumbei.ro pentru material! Foarte bun!

 2. Asa o sa apreciem mai mult efortul la care sunt expusi si faptul ca la o etapa de x km ei zboara x*2 km.

  Interesante o sa fie track-urile de la etapele catastrofa, unde termin cu viteze foarte mici.

 3. Super sistemu asta de monotorizare dar si foarte costisitor pe de o parte,este foarte util sa vezi unde pierd timp porumbei tai si sa incerci sa rectifi traseul prin antrenamente din puncte cheie.Mult mai bun decat sa ii urmaresti cu drona.

 4. foarte buna aplicatia , din punctul meu de vedere ar fi interesant de vazut si la porumbeii de mare altitudine inaltimea la care se duc cand nu mai pot fi vazuti cu ochiul liber.

 5. Am aflat….
  Dear Sir,

  We are pleased to receive your letter.

  A set of GPS tracker ring contain 5 GPS tracker rings, 5 dummy rings, 5 batteries, 1 charge valet,1 ring reader, 1 USB( including software& driver),1 user manual. It cost 300 USD, it doesn’t includes tax and shipping expense.
  Send it back and tell us how many set of GPS tracker ring do you want.
  Leave your information(addressee, zip code, phone number, address)
  We will inform you about shipping expense another time
  Payment before shipment and customers need to pay the freight.
  Pay by PayPal
  Send by FedEx

 6. Foarte ok ca studiu. Dar daca se pierd … devine iar interesant.

 7. Partea proasta este ca daca se pierde porumbelul nu mai poti da de el si ramai si fara inel. Ca sa poti vedea traseul zborului, prima data trebuie sa-ti ajunga porumbelul acasa.

 8. Banuiesc ca o sa montezi acesti senzori pe cei mai buni porumbei din voliera sau pe cei care au facut doua sezoane de fonduri.
  Le vad utile la antrenamentele de pana.n 100 km, sa le vad culoarul de intrare in oras, sa stiu unde sa pun accent.

 9. Daca avea si emitator activ care sa arate locatia in timp real se merita pentru ca il gaseai chiar daca porumbelul murea pe drum

 10. de acord cu tine Many Men, erau si mai folositoare daca aratau locatia in timp real pt ca in cazul meu de exemplu am pierdut pui din porumbei buni la prima iesire afara si sunt sigur ca nu toti au fost prinsi de rapitoare, s-au mai si pripasit din ei , i-as fi cautat dar unde sa merg ? singurul lucru care ii mai ajuta este inelul cu nr meu de telefon insa pana acum un singur baiat m-a sunat si am recuperat porumbelul. as fi foarte curios ce se intampla cu ei , pe unde se pierd, cat de departe de casa, cat timp stau intr-un loc, in ce directie se deplaseaza, sunt multe necunoscute . cu o locatie in timp real iti dai seama …. daca porumbelul nu se misca deloc 1-2 zile e clar ca a fost mancat de uliu, soim sau a murit oricum……Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *