Buna ziua! Vreau sa va spun cate ceva despre pasiunea mea și cum a evoluat ea în timp. M-am apucat de porumbei în 2010, primul meu porumbel a fost un gutan, îl țin minte si acum. Ușor, ușor am reușit sa-mi strâng undeva la 10 gutani de care eram foarte fascinat. Până prin 2012 am crescut doar gutani, neavand de unde face rost de voiajori, prin 2013 am cumpărat o pereche de jucători cu greu si pe atunci eram așa convins că numa jucători o să cresc.

Eu eram curios de cat de departe îmi pot veni porumbeii si nu conta că era jucător, gutan când aveam ocazia ii duceam din capătul satului si le dădeam drumu, dar de multe ori nu mi se întorceau decât 2-3, aia mai bătrâni, dar niciodată nu m-a interesat asta eu tot duceam ce aveam prin cușca, până am rămas aproape cu nimic. În primăvara lui 2014, am început cu voiajorii pentru ca ei puteau face la acele curse ”lungi”, am descoperit că voiajorii erau ceea ce îmi doream, eram așa mulțumit de ei și încă sunt. Usor, ușor am tot început să îi duc din ce în ce mai departe. Anul acesta am dus vreo 10 porumbei de la 300 si ceva de km făcuți cu mașina, aerieni sigur mai puțin, din care mi s-au întors doar 2. In ciuda acestui fapt tot am dus porumbeii mai departe.

Eu vara cu așa zisele mele curse pierd multi porumbei, dar dacă îmi place să ii ”zbor” nu am ce face, suport consecințele. Si așa aș vrea ca în următorii ani sa cresc doar voiajori si ca într-o zi nu o să-i mai pierd mai pe toți la ”zbor”. Vânt în pene tuturor!!

Alex