In urma hotararii consiliului local din S.M. ,s-a inceput derularea unui program de cercetare a locuintelor din Satu Mare , in vederea depistarii crescatorilor de porumbei ,gaini si iepuri. Lucru semnalat de mai multi columbofili din oras. Se procedeaza astfel: politia comunitara se intereseaza daca cresteti animalele mai sus mentionate, in cazul in care raspunsul este da, vor cere permisiunea de a veni si a vedea(acestea fara a va avertiza pentru ce sunt intrebarile), apoi se redacteaza un avertisment de 30 zile in care sa se elibereze crescatoria si chiar sa fie demolata.

Facem un apel la normalitate ,prin intermediul internetului, toti crescatorii din Satu Mare , cum este posibil asa ceva intr-o tara democrata sa ni se ingradeasca libertatea de a practica acest hobby si ma refer la columbofilie, in propria curte?cum se poate ca membrii de o viata in asociatiile de profil , sa fie nevoiti dupa atatia ani sa renunte la acest hobby? si nu in ultimul rand cum se poate ca “voiajoristii” cu investitiile considerabile pe care le-au facut in acest sport sa piarda acei bani dintr-un moft al primariei?

Toate astea se intampla in timp ce cladirea primariei din oras gazduieste un stol de cateva sute sau mii de porumbei comuni , chiar in centrul orasului ! Intai sa se ocupe de acestia daca chiar vor sa faca ceva bun pentru oras , acestia sunt o sursa de boli si poluare a centrului orasului…

Soponar Radu