Trimis de Mihai Dinu

Licitatia FRANS SABLON = Super Succes ! Romania in topul cumparatorilor !

Licitatia legendei Frans Sablon de duminica dupa amiaza 25 Ianuarie a fost un super succes.Cu o medie de 4700 euro la un numar de 73 de porumbei aceasta licitatie,va ramane ca una dintre cele mai reusite din istorie.

Cel mai scump porumbel,a fost nr 17,porumbel ce a fost cumparat de catre d-ul HE din China contra sumei de 53.000 euro.Acesta a licitat pana la sfarsit impotriva lui Eric Limbourg.

Altii licitatori “hotarati” au fost domnii Mark de Cock ,Belgia care a cumparat un numar de 11 porumbei,Dr.Sorin Stanescu,Romania care a cumparat 9 porumbei ,Yong Ling ,China care a cumparat 7 porumbei.

Altii cumparatori au fost : Pros Roosen (Belgia), Paul Byrski ( SUA),Susan Huang (Taiwan) ,Casaert Gregory (Belgia),Freddy Vandenheede (Belgia) ,Seelbach is Jung (Germania), Rui Pinheiro ( Portugal),Tan Yong (China),Koshin Loft (Japonia ),Rudi Detter (Germany),Maurice Rutten (Belgia).

Crescatori faimosi au participat la licitatie : Marcel Aelbrecht,Freddy si Jacques Vandenheede,Eric Limbourg,Mark de Cock,Gommaire Verbruggen,Jos Deno,Paul Huls,Cor Leijtens,Kevin Roosens,Wout Spierings,etc……

MARII CUMPARATORI ai LICITATIEI au fost :

1.Dr.Sorin Stanescu & Dr.Geronimo Branescu, ROMANIA

Ei au cumparat urmatorii porumbei :

No 2 : “Moeder Asduif”
No 4 :”Young Frans”
No 10:”Cleo Limo”
No 24:”Super Roberto”
No 30:”Sister Albi”
No 34:”Zus Yzeren 766″
No 35:”Marseillimo”
No 40:”Nestsister Young Perpi”
No 43:”Sister Albi 726″

Acest tandem a cumparat deja multi porumbei la licitatiile publice PIPA ( prin intermediul telefonului) si au mare incredere in PIPA.
Anul acesta au de asemenea un super porumbel in Million Dollar Race,Africa de Sud, pe nume PRADA.

2.XI AN REAL LOVE GROUP

Acesta este numele companiei multimiliardarului chinez Mr.HE Zhi Fang,care a cumparat in ultimele luni porumbei in valoare de 400.000 euro la licitatiile publice.
In aceasta licitatie a cumparat cel mai scump mascul,si cea mai scumpa femela:

No 17 : “Young Marseille” = 52.800 euro
No 32 :” Daughter BAK 17″=18.000 euro
No 64 :”Daughter 118/00″= 5.280 euro

-No 17 devine astfel cel mai scump porumbel al licitatiei,ultimul pret inainte de castigare de catre Mr HE fiind a lui Eric Limbourg 50.400 euro. Pe acest porumbel licitand insa urmatorii :Geronimo Branescu si Sorin Stanescu ( au mers pana la o suma considerabila),Paul Byrski (SUA),Pros Roosen,Jos Thone,si foarte multi chinezi care erau prezenti in sala.No 17 este fiu din MARSEILLE,acest Marseille fiind fara indoiala cel mai bun reproducator pe care l-a detinut vreodata Marcel Aelbrecht,acesta fiind bunicul lui 1 Nat As Fond 2003 pentru Marcel Aelbrecht,dar si bunicul si strabunicul multor porumbei cu numeroase clasari in Top 100 National.

-No 32,cea mai scumpa femela din licitatie,a fost cumparata tot de catre Mr HE,acesta “batandu-se” pana la final pentru femela cu Marc de Cock.No 32=fiica Bak 17,este fiica din cea mai valoroasa pereche de reproductie a lui Marcel Aelbrecht.Aceasta femela este deja o superreproducatoare in Africa de Sud in volierele lui Andre Carelsen,considerat cel mai bun columbofil in ultimii ani in Africa de Sud.

Aceasta femela este sora buna cu Favourite 943/03,femela cu un palmares de exceptie,cumparata pana la urma de catre Mark de Cock.

-No 64,este demisora cu Goeden Baluwen,porumbel cumparat de catre Mark de Cock la licitatia lui Marcel Aelbrecht cu 45.000 euro.
Femela,No 64 a fost cumparata cu “doar” 5.280 euro,deoarece,in timpul licitatiei legatura telefonica cu China,cu Mr HE,s-a intrerupt,necesitand o pauza de cateva minute,timp in care Mark de Cock s-a enervat si nu a mai vrut sa liciteze,ulterior declarand ca nu ar fii avut limita pentru aceasta porumbita.

Un scurt istoric al cumpararii acestor porumbei de catre Mr HE: cand Mr HE,a venit in Belgia pentru licitatia lui Brian Long,acesta impreuna cu Mr LIN ( agent in Belgia pentru multi asiatici bogati),au facut o vizita lui Marcel Aelbrecht si Frans Sablon,pentru a viziona toti cei 73 de porumbei pregatiti pentru licitatie. La acea data au ales 20 de porumbei.Dupa aceasta Mr HE l-a intrebat pe Marcel Aelbrecht care sunt cei mai buni din acesti 20,raspunsul lui Aelbrecht fiind: numerele17,32 si 64.
Raspunsul lui Marcel Aelbrecht a venit in urma judecarii porumbeilor la mana si in urma studierii pedigreelor.

3.Marc de Cock

Marc de Cock este presedintele si proprietarul celui mai mare holding de carne(mezeluri,abatoare,magazine de desfacere) din Belgia,si unul dintre cele mai mari din Europa.
In aceasta licitatie a cumparat 11 porumbei.

La ora actuala are cea mai mare si cea mai valoroasa colectie DE RAUW – SABLON din lume !!!!!!!

Aici articolul si cu poze.

Si aici o prezentare video reusita.