Licitatiile totale

Anii trecuti, cand luam porumbei cu gramada, am abordat si 4-5 licitatii totale.

Fara exceptie, anul urmator licitatiei am remarcat crescatorul concurand in campionat.

Morala: de porumbei nu te poti lasa. :p

13 comentarii la “Licitatiile totale”

 1. Da, este o practica des intalnita, in toate judetele unii dupa ce fac ceva rezultate, multe fiiind comete fumigene, anunta ca se lasa de porumbei si vand tot, in realitate pastreaza ce au drag sufletului si intr-un an, doi ii vezi ca apar cu nonsalanta, impertinenta in campionat. In schimb nici nou nu ne baga nimeni mana in buzunar !

 2. Da Andrei, e greu sa te lasi, unii au încercat de mai multe ori si au avut doua- trei licitații totale, asa de greu e sa renunți la acest viciu care este columbofilia. Doar milioanele de euro pe care le-au adunat în cont le-au mai alinat suferința…

 3. @Ilie, mor de dragul tau! Chiar si-asa, nu te pot lua acasa.

  @Ion: asa e, nimeni nu ne baga mana in buzunar, dar ne simt slabiciunea si “profita” de ea. :)

  @porumbei.ro: alea au fost licitatii partiale. :))

 4. În Germania, dacă ai “declarat” că faci licitație totală, timp de 3 ani nu ai voie sa mai concurezi în campionat.

 5. La licitatiile totale exista mereu o sansa de a lua un porumbel bun. La celelelate licitatii sansa aceasta tinde spre zero.

 6. In 2015 am luat un porumbel la o licitatie totala, nu-i dau numele, l-am sunat pe individ si mi-a spus ca se lasa de porumbei din motive de sanatate, curios este faptul ca 2 luni mai tarziu individul licita pe un alt site, probabil se insanatosise… Intamplator, acea femela cumparata atunci la un pret modest ce-i drept, o fiica de orig Carteus+Schlomer reproduce foarte bine. In mod cert astfel de licitatii totale au ca unic scop eliminarea acelor porumbei care nu mai sunt doriti din motive lesne de inteles si se practica din ce in ce mai des.

 7. Cred ca primul care a avut o licitație totala a fost P. L. din Brașov, bravo lui a vândut porumbei pe bani frumoși și acuma concurează din nou… Dar se pare ca rezultatele tind spre zero.

 8. Asa zisele licitatii “totale” sunt de fapt pentru marketing. Sa atraga lumea, sa lase impresia ca e ultima sansa cand mai poti cumpara porumbei de la columbofilul X. Sunt de fapt licitatii “totale”, dar fara puii din anul respectiv sau ultima serie din anul ala si fara 1-2 perechi de la matca.
  Pieter Veenstra cand a organizat o astfel de licitatie “totala” invoca probleme de sanatate (cam asta e motivul comun la toti!), hernie de disc. Am vazut ca inca mai zboara, ba chiar cumpara la greu porumbei de la licitatii. Cu siguranta ca dupa acea licitatie totala, omul a folosit banii sa-si rezolve hernia de disc, altfel chiar se lasa de porumbei si era pacat :))
  Leo Heremans pare ca are cu adevarat probleme de sanatate, foloseste un aparat si o masca atunci cand intra la porumbei. Cu toate astea inca mai are porumbei dupa licitatia totala unde a luat cateva milioane €.
  Erik Limbourg a fost cel mai cinstit. A spus ca pastreaza cativa porumbei si pe restul ii vinde. Vrea sa o ia de la inceput sa vada daca poate sa mai obtina asemenea rezultate. N-a invocat motive de sanatate cand si-a vandut mare parte din porumbei
  Chiar pe 11 noiembrie incepe pe pipa o licitatie “totala” a unui columbofil din UK. Cu siguranta omul se va lasa de porumbei, mai ales daca obtine si o suma frumusica :))))
  Licitatii “totale”= doar strategie de marketing!!!

 9. Căutați crescătorii care nu își fac reclama dar reușesc an de an sa fie în top, asta este cheia succesului, și sa concureze cu un numeric mic nu cu sute de porumbei. Ai șanse sa iei porumbei buni și cu bani mai putini.

 10. De 3 ori mi-am vandut toti porumbeii cu gandul ca ma las (majoritatea i-am dat cadou) si acum ma bate gandul sa imi aduc iar…columbofilia e un drog de care te lasi greu….intradevar unii profita si declara ca renunta si vind tot..dar isi pastraeaza ce au mai bun si continua.. asta e sunt fel si fel de oameni

Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *