Toata lumea il stie pe Carlos Marquez Prats, presedinte FCI timp de 9 ani. Pe site-ul lui sunt articole de columbofilie. Este doar un exemplu. Pe foarte multe din site-urile columbofililor straini sunt articole scrise de ei. La noi nu exista asa ceva, cu foarte mici exceptii.

De ce la ei se poate si la noi nu?

Pe forumurile straine (de exemplu pipa) crescatori cu experienta participa la dialoguri, vezi nume celebre. La noi acestia sunt doar mici exceptii (dintre care, unii s-a retras intre timp).

De ce la ei se poate si la noi nu?

Spuneam ca pe site-urile noastre lipsesc articolele. Care sa fie cauza? Lipsa de timp?(ma indoiesc ca suntem mai ocupati decat occidentalii, desi traim in Romania si “asta ne ocupa tot timpul”). Teama de carcotasi? Teama de a impartasi cunostintele? Nici macar nu-i vorba de cunostinte neaparat… as prefera ca pe un site de incepator, de exemplu, sa vad un articol despre cum a decurs o zi in crescatoria lui, cum a decurs o etapa, etc. – in loc sa vad 2-3 articole preluate din alte parti si gasite pe inca 10 site-uri. Multe site-uri nu au nici macar un text de introducere, sau daca au, este de 2-3 fraze… inteleg ca impulsul e mare, “vreau sa am si eu site” – dar apoi, trebuie sa-i si dai o forma, este cartea ta de vizita pe internet, locul unde-ti primesti oaspetii virtuali. Pe multe site-uri vezi 2-3 poze si cam atat. Ar mai fi sectiune de contact si…vanzari!

Trebuie mai mult…incercati! Cred ca putem.