Mucegai

mucegai-gainat
De cateva zile ploua nonstop si este o ceata s-o tai cu cutitul. Umezeala peste tot… a crescut blanitza pe gainat! Mucegaiul pe gainat este doar o consecinta a umiditatii sau are legatura si cu hrana porumbeilor?

7 comentarii la “Mucegai”

 1. Salut ma numesc Flory 78 la cum se vede in poza nu este de joaca odata ce ai mucegai exista umezeala de aici apare Coccidioza sau poate aparea Ornitoza de la hrana sau apa infectata trebuie sa faci o aerisire sau sa menti aerul uscat!!!!!

 2. Mucegaiurile, ca toate ciupercile de altfel cresc in mediul umed…. deci sunt anumte tipuri de ciuperci care prefera anumit substrat ;)

 3. cred ca-s semne de aerisire buna, sanatate curata daca apar mucegaiul si panza de paianjen in voliera.

  dupa anumite etape din sezon apare si varul pe pereti si , uneori, lacatul pe usa plus un anunt pe net: vand ceas electronic ;)

 4. Mucegaiul, o ciuperca dealtfel, creste unde are conditii de temperatura si umiditate prielnice, pe un mediu nutritiv pentru ea. Cele trei conditii sunt indeplinite simultan.
  Am si eu forme similare (fatada si un perete lateral din plasa) sau ce-i pe mine-i si-n dulap.
  Luni a plouat toata ziua, fara oprire, marti, dupa amiaza s-a oprit. Am umezeala impregnata in podele, in gainatul de pe ele, in penele porumbeilor… Daca adie vantul sau iese soarele, m-am scos. Se usca totul binisor in vreo doua ore :))

 5. Umiditate excesiva….dar nu trebuie sa faca legea in crescatorie vremea…sunt multe metode de a tine uscat chiar si pe ploaie…

 6. eu am rezolvat cumva….pe timpul acesta cu umiditate mai mare am instalat ferestre cu sticla peste ferestrele cu plasa . aerisirea se face pe jos si prin tavan .cam 90 % s a rezolvat . caldura s a inchis cu o diferenta de afara cu 5 – 7 grade. e bine , dar mai trb ceva cred .

Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *