Panzele de paianjeni in crescatorie

panze-de-paianjen-crescatorie
Citesc multa literatura columbofila si imi raman in minte anumite lucruri care desi par marunte mi se par interesante si de urmarit.

Unii crescatori batrani sustin ca intr-o crescatorie buna ca si climat vei gasi panze de paianjeni – probabil ca logica fiind aceea ca paianjenii nu isi fac panzele in locatii improprii din punct de vedere al aerisirii, temperaturii, etc.

Nu stiu cat este de adevarat mai ales pentru ca gasesc panze de paianjen in propria crescatorie care este departe de ideal, avand curenti de aer si fiind la cheremul vremii. Cu toate astea, amanuntul asta mi-a ramas in minte si m-am gandit sa-l postez si aici.

porumbei.ro

18 comentarii la “Panzele de paianjeni in crescatorie”

 1. Ati iesit pe frigul asta sa cautati panze de paianjen prin cotet? :))

 2. La mine nu s-au format inca ptr ca e crescatoria noua (1 luna). Panzele de paianjeni indica doar o aerisire buna. Asa se spune in Germania. Poate am sa trimit pe site poze cu noua crescatorie.

 3. Depinde foarte mult de tipul de paianjen. Paianjenul comun, romanesc, de casa, isi face oriunde cuib din panza sa.

  Doar un anumit tip de paianjen este foarte sensibil la curentii de aer si doar aceea indica starea de bine intr-o voliera.

  Daca nu ma insel este vorba de paianjenul belgiano-olandez, un hibrid, si se vindea in cutiute mici la expozitia nationala, 100 euro perechea de yerling ;)

 4. Surprinzator, parca am facut voliera pentru a creste paianjeni si am aceeasi convingere ca ar fi buna dar nu destul. Fata cu plasa de sarma si, ce-i afara este si inauntru, nu protejez cu folii sau alte improvizatii pentru izolare termica sau higrometrica.
  Paianjenii imi atrag atentia ca au un dar de a capta puf sau pene mici in plasele lor, le curat dar n-am mare spor, le refac in cateva zile.

 5. porumbei.ro cred ca au ramas prinsi in panze sau au amortit :)))

 6. itradevar paianjenii fac pinze unde exista aerisire , am observat o la mai multe crescatorii , chiar daca era un curent [ tiraj ] f puternic in crescatorie . de obicei paianjenii fac plase pentru a captura ceva hrana , nu am observat nicaieri plase de paianjeni unde exista umezeala mare sau in mediu acid , ori acolo unde este ” saracie ” .

 7. e adevarat! jos am o crescatorie care tine umiditate, parca se si simte, iar panze de paianjen nu am gasit, am si in podul casei o crescatorie unde dejectiile sunt uscate, panzele de paianjez sunt peste tot! de acolo am facut rezultate mai bune! acum am facut alta crescatorie in gradina sa vedem acolo ce v-a mai fi! Succes

 8. Eu cred ca panze de paianjen se formeaza acolo unde e uscat , sincer n-am vazut panze de paianjen in locuri umede.

 9. Radu sa intelegem ca tu cauti rezulate in privinta cator mai multe panze se paianjen….glumeam m-am amuzat teribil

 10. Poate m-am exprimat eu gresit de a devenit amuzant cum spui tu, dar in 2011 am zburat de acolo si in 2012 la maturi si am avut rezultate bune! am zburat porumbei si de jos si de acolo am avut rezultate bune, ideea era sa spun ca sus le merge mai bine porumbeilor probabil si de la ventilatie! Unde este curent nu o sa vezi paianjeni!

 11. In vizita la un vechi crescator stand in casa porumbeilor si urmarind in jurul meu rasa preferata a dansului tinuta pe culori in diferite compartimente am vazut la tavan panze de pajanjeni . Dansul a observat privirea mea si mai mult in scuza mi-a explicat ca nu-i distruge cum o facea pe vremuri .El este sigur ca paianjenii fac treaba buna la ” deparazitarea ” cotetului .
  Pe undeva mi se pare logic a explicatia dansului .

 12. Destul de interesant si apropo care nu au veniti sa va dau eu ca are balta peste…ma dispera tot timpul ca, cand le fac curatenie trebuie sa umblu pe sus cu matura..dar din cate vad e un lucru bun se pare..cat traiesti inveti asta chiar nu o mai stiam…multumesc sanatate si numai bine

 13. Supeeeer , daca o fi adevarat….. mereu curat de paienjeni prin cotet….

 14. Vand pui de paianjeni de crescatorie. 5 lei bucata. Rog seriozitate.

  @taroi: nu prea vad legatura cu topicul.

  @Radu: interesant ce spui, confirma ipoteza.

 15. Nu stiu daca crescatoria e buna sau nu, dar vara ma bucur sperand ca aduna tantarii.Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *