Avand in vedere ca a venit toamna, reincepe perioada de “migratie” in care unii dintre porumbeii pierduti care au stat multa vreme undeva pripasiti pornesc spre casele lor. Deja in ultimele 2 zile am avut 2 sosiri de porumbei pierduti anul trecut.

Prima sosita este o femela pierduta la primul fond de anul trecut in Ukraina. Arata foarte bine dar are o aripa stramba si zboara putin intr-o parte, tinand totusi stolul.

A doua sosita este o alta femela pierduta ca pui intr-o catastrofa exact acum un an. A venit in aceasta seara, parand ca se prabuseste. Si aceasta arata bine dar zboara groaznic de stramb, cred ca a avut fracturi multiple si s-au sudat care mai de care mai prost. Nu stiu cum a supravietuit, nu stiu ce a apucat-o sa vina si mai ales nu inteleg cum a venit in asa stare. Este sora de cuib a unui yearling care a zburat bine si a supravietuit sezonului 2014. Ma intreb ce se poate face cu acesti porumbei. De matca nu sunt, de zburat nu se pot zbura… facem compartiment de invalizi, azil?

In urma acestor sosiri mi-am dat seama ca defapt multi dintre porumbeii care se pierd se lovesc din diverse cauze, iar noi ii catalogam drept prosti.

porumbei.ro