Porumbei care “zboara pe loc” (zburatori de Nikolaev)

Nu stiu cum se numeste rasa dar ofera un spectacol.

17 comentarii la “Porumbei care “zboara pe loc” (zburatori de Nikolaev)”

 1. Astia chiar sunt buni pentru cine vrea sa vada porumbei zburand. La propriu! Zici ca sunt pasari Colibri. :)

  Nu ma pricep ce rasa sunt, dar parca sunt cam jigodii cand e vorba sa plece la zbor. Poate nici crescatorul nu le da mancare sport sau tratamente. ;))

  Si cu siguranta ar trebui sa locuiesti intr-o zona lipsita de uliu sau soim, pentru ca nu prea vad cum ar supravietui atacurilor.

 2. La cati are nu cred ca se observa cand ia uliul sau soimul cate unul.

  Mie mi se pare interesant cum dintr-un stramos comun prin selectie artificiala crescatorii au reusit sa obtina rase atat de diferite… nu ai zice vreodata ca voiajorii si fluturasii astia au stramosi comuni.

 3. Pentru natura sunt un defect aceste pasari care sunt torturate in acele corpuri manipulate genetic prin incrucisari incestuale ale parintilor sa aiba un caracter aparte sunt “bolnavi” si neadaptati si sunt o prada usoara pentru selectia naturii (dar pe urma crescatorii dau vina tot pe rapitoare, neadaptati la randul lor si ei crescatori “bolnavi”).Lasati porumbeii sa zboare nu ii mai chinuiti.Trebuie sa intelegi ca viata porumbeilor in acele corpuri se chinuie defapt pentru ca nu pot zbura cum ar trebui sa zboare in mod normal si natural ca si stramosii lor.La fel si alte rase de animale intalnim astfel de anomalii placute la vedere un alt exemplu e bulldog englez caine care abia respira cand e cald etc…revenind la subiect cred ca sunt un fel de rolleri parerea mea, sper ca nu vi-am deranjat mintile, pace.

 4. Sincer, mi.ar prinde bine o pereche-două… te ajută să.ți înveți puii de voiajor ☺

 5. Sunt zburatori de Nikolaev. Zboara pe verticala pana la inaltimi mari insa zborul e conditionat de existenta anumitor curenti de aer. Au aparut si la noi insa majoritatea au renuntat la a-i mai creste, neavand cheia care sa-i faca sa zboare la fel ca la rusi. In plus, zborul e influentat de existenta altor porumbei in vecinatate si stau foarte prost la capitolul orientare. La fel mai zboara si zburatorii de Kursk si polonezii Orlik.

 6. “Zboara la mari inaltimi cu un zbor planat,dupa maniera de zbor crescatorii deosebesc doua categorii:1.serpasti-se ridica la zbor incet,aproape orizontal ajungand la mari inaltimi planand ca pasarile rapitoare;2.torzovi-se ridica aproape vertical in aer la mari inaltimi unde apoi corabiaza cu aripile ridicate in sus.Zborul lor dureaza in medie de 8-10 ore fara intrerupere.

  Citește mai mult: https://porumbelulmeu-ro.webnode.ro/products/zburatori-de-nikolaev/

 7. Aaa, deci nemernicii ăștia mici mi-au vrăjit mie porumbeii de nu au mai venit de la Nikolaev. ;))

  Cum zice un prieten pasionat de mașini: stilul lor de zbor se aseamănă cu ulii aceia mici care stau pe loc si dau din aripi, zici ca “o tine din ambreiaj”.

 8. Ma uit zilnic la video cu ei.. La rusi sunt aceasta rasa dar nu ma fascineaza

 9. rasa se numeste zburator de nikolaev si sunt de acord cu robi oradea, nu aveau cum fara interventii in laborator sa zboare asa, nu este specific zborului porumbeilor .

 10. Sunt de Nikolaew, m. exista și din regiunea Ochakow, care zboară la fel, însă aripile aproape se unesc formind o secera, cind ii urmaresti ai impresia ca se rupe virful aripirilor(un spectacol deosebit) cine vrea sa vadă introduceti- polyot serpasto-vivorotnih golubei

 11. Na saracu spaniolu’ ,dupa ce i.au intrat dihorii ,acum i.au intrat hotii. Nasol

 12. Zburator de Nikolaev

  Rasa de porumbei aparuta in secolul XVIII in zona orasului Nikolaev (Sudul Ucrainei).Sunt cunoscuti sub numele de “Tucheresi” insemnand “spargatori de nori (Cloud cutters)”.Porumbei conceputi pentru zbor de lunga durata la inaltimi foarte mari.
  Zborul: porumbei care nu zboara in cercuri, ci pe verticala, tinand aripile in fata (nu in spate ca celelalte rase de porumbei), coada fiind desfacuta complet incat se lipeste de baza aripilor. Decolarea este perpendicular in sus, fluturand din aripi ajung la inaltimi foarte mari – pana la disparitie.Durata zborului intre 2-9 ore.Nu se admite ca porumbeii sa zboare in cercuri (numai pe loc fluturand din aripi).

 13. Vă salut.
  Cumpăr Zburători de Nikolaev.
  Rog raspuns.
  Mulțumesc !Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *