Porumbei plonjori

Topic propus de Helmuth
“Nu stiu daca cunoasteti porumbeii plonjori. Acestia zboara la inaltime mare de unde ii chemi cu un dropper(franceza. apelateur) Vazand apelatorul(de obicei un porumbel) ei coboara in picaj invitindu-se cu aripile semi desfacute ca o farfurie zburatoare si aterizeaza la picioarele crescatorului.Eu am avut acest tip de porumbei cativa ani.
vezi . www.geocities.com/islanddonek/
pagina si in engleza cu multe linkuri din toata lumea
Salutari. “

10 comentarii la “Porumbei plonjori”

 1. Sunt superbi acesti porumbei.Daca are cineva de vanzare m-ar interesa

 2. In Turcia se numesc ,,Kelebek” iar in Grecia ,,Vuta”. Ambele tari sustin ca e rasa lor nationala daca nu ma insel. Cam intr-o saptamana, daca nu sunt probleme in vama (bulgarii se pare ca sunt problema) sper sa am doua perechi de ,,Kelebek”, la Constanta, adusi de un crescator din Istambul, stabilit pe la noi.

 3. D-nul Oprea , faceti o eroare punand semnul egal intre Kelebek(in traducere fluture) si wuta.Wuta este o rasa greceasca ,iar Kelebek este turceasca; rasa a carui paternitate este disputata intre cele 2 tari este de fapt Donek. Un sambure de adevar totusi exista cand spuneti ca kelebek este aceeasi rasa cu Wuta: se pare ca Kelebekul a fost obtinut din incrucisarea Wuta cu Donek.daca nu sunteti convins va pot pune la disp. poze cu exemplare apartinand celor 2 rase si ve-ti trage singur concluzia(Wuta e cam de talia unui voiajor spre deosebire de Kelebek care este mai micut).

 4. Afirmatiile mele stimate dle Tanasescu se bazeaza strict pe observatii personale (video postate pe internet ). De aceea am si scapat acel ,,daca nu ma insel”. Se pare ca un sambure de inselaciune s-a strecurat totusi……
  Oricum, tot respectul pentru cunostintele dstra, pe care sper ca ni le veti impartasi cu acelasi profesionalism ca si pana acum.

 5. as dori sa achizitionez si ieu o pereche din aceasta rasa de porumbei daca ma puteti ajuta va rog intrati pe id ul ionutvijeu si o sa vorbim atunci va multumesc.

 6. as dori sa achizitionez o pereche sau mai multe si as dori sa stiu pretu daca ma poate ajuta cineva ma poate gasi la nr de tel 0749 99 77 32 va multumesc

 7. Buna seara tuturor,daca are cineva porumbei din aceste rase
  Donek sau Kelebek sunt interesat sa cumpar si eu.Daca ma poate ajuta cineva va multumesc anticipa.
  Cu stima Sandulescu……tel:0726109731

 8. Aici se comenteaza de fapt Wuta un Kelebek dar asi dori sa fac putin cunoscuta si rasa de plonjori de Adana.Am avut ocazia sa vad demonstratii si cu Wuta si cu Kelebek dar de dat gata au reusit cei de Adana drept care cresc Adana de 3 ani.Spre deosebire de ceilalti plonjori Adana este lasat sa zboare in grupe de max.4 porumbei.Nu pot fi lasati de capul lor pentru ca exista riscul sa dispara in cer si sa se piarda.In momentul in care vad droperul(2-3 voltati sau altceva vizibil de la distanta mare)plonjeaza cu foarte mare viteza,la modul in care ataca soimul.Aripile lipite de corp,fara invirteli,exact ca soimul si des la fel de rapid.Pe vreme senina si cu soarele jos devin dungile de praf din pene pe care le lasa vizibile si atunci arata ca avioane de vinatoare.De asemenea,suieratul pe care il provoaca in cadere nu se poate compara cu nimic.Care aveti ocazia sa vedeti undeva Adana in actiune,n-o ratati.Va garantez ca nu veti uita asta niciodata.Singura problema este ca intre Adana sint si buni si rai.In Germania gasesti si cu 15€ bucata dar si ca 500 sau mai mult.

 9. Salut, dacă dorește cineva porumbei plonjori de wuta pot să ofer, Adulți 120 de Euro perechea și tineret 100de Euro perechea. Tel 0749976541. Nu sunați pt negocieri, ăsta e prețul porumbeilor, Mulțumesc. !!!Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *