Porumbel fara pereche

Bună ziua! Cum primăvara a sosit în sfârșit, au început și problemele legate de reproducție. Marea mea dilemă este reprezentată momentan de un porumbel achiziționat în toamnă. La momentul respestiv mi s-a spus că nu i se cunoaște sexul. Din puțina mea experiență, am presupus că ar fi o femelă.

Deci, peste iarnă, acesta a fost ținut separat cu o altă femelă (de sexul ei sunt sigur). Până în data de 24 martie, când la alte perechi aveam deja ouă, între cei doi nu s-a întâmplat nimic, ceea ce mi-a confirmat teoria că ar fi femelă. Problema a apărut în data de 24 martie, când am făcut perechile. Pe așa presupusa “femelă” am pus-o separat cu un mascul (de sexul lui sunt sigur). Iar reacția acestuia a fost, și este în continuare de a fugi de “femelă”.

Nu s-au apropiat deloc. Însă, pe “ea” nu am văzut-o niciodată să se înfoaie sau să huruie. Am scris acest mail pentru că nu știu care ar fi următorul pas. Să “o” pun cu alt mascul? Cu o altă femelă? PS. Porumbelul misterior are culoarea roșie și este primul din crescătoria mea de această culoare. Oare să fie o frică/repulsie din partea celorlalți porumbei față de culoarea aceasta? Mulțumesc!

Vlad

4 comentarii la “Porumbel fara pereche”

  1. Las-o sa-si aleagă singură, cu cat mai natural cu atât mai simplu.

  2. Lasa-l/o la liber prin compartiment, si sa mai fie cativa de ambele sexe fara pereche. La un moment dat se vor decide. Inainte faceam asta de nervi dar am descoperit ca e cea mai buna metoda de imperecheat incapatanati. Daca ii constrangi prin boxe si cu perechi obligate, nu te intelegi cu ei.

  3. Este nevoie de timp atit pentru porumbel cit si pentru stapin…si raspunsul va veni de la sine, urmarind comportamentul lui…

  4. Bina ziua,
    Am salvat un pirumbel, tanar, din botul unei pisici. Nu era ranit rau doar putin capsat la o aripa. L am luat in casa, i am spalat rana, i am dat apa si seminte de mancare. Acum rana e vindecata. A stat 3 zile in casa. Intrebarea mea edte ce fac cu el ? Pare ca nu stie sa zboare. E inca pui. Cred ca cuibul lui este in curtea mea, unde vad niste porumbei ca s au aciuat de vreun an, dar cuibul lor e foarte sus, nu ajung nici cu scara, este chiar sub acoperis. Va rog sa ma sfatuiti ce fac cu el pt ca nu e bine sa il tin prea mult in casa. El trebuie sa fie in cuib sa invete sa zboare, sa invete sa isi caute de mancare. Nici in curte nu il pot lasa pt ca am 3 pisici care stau in curte. Nu pot sacstau cu ochii pe ele toata ziua. Va rog sa imi dati un sfat. Va multumesc!Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *