Bună ziua! Cum primăvara a sosit în sfârșit, au început și problemele legate de reproducție. Marea mea dilemă este reprezentată momentan de un porumbel achiziționat în toamnă. La momentul respestiv mi s-a spus că nu i se cunoaște sexul. Din puțina mea experiență, am presupus că ar fi o femelă.

Deci, peste iarnă, acesta a fost ținut separat cu o altă femelă (de sexul ei sunt sigur). Până în data de 24 martie, când la alte perechi aveam deja ouă, între cei doi nu s-a întâmplat nimic, ceea ce mi-a confirmat teoria că ar fi femelă. Problema a apărut în data de 24 martie, când am făcut perechile. Pe așa presupusa “femelă” am pus-o separat cu un mascul (de sexul lui sunt sigur). Iar reacția acestuia a fost, și este în continuare de a fugi de “femelă”.

Nu s-au apropiat deloc. Însă, pe “ea” nu am văzut-o niciodată să se înfoaie sau să huruie. Am scris acest mail pentru că nu știu care ar fi următorul pas. Să “o” pun cu alt mascul? Cu o altă femelă? PS. Porumbelul misterior are culoarea roșie și este primul din crescătoria mea de această culoare. Oare să fie o frică/repulsie din partea celorlalți porumbei față de culoarea aceasta? Mulțumesc!

Vlad