Salut, poate unii ma stiti din topicuri anterioare numite “Mini-voliera”, “Metoda de convingere a parintilor” etc. Anul asta m-am confruntat cu fel si fel de probleme dar spre bucuria mea am reusit sa-mi fac un cotecior cat de cat in podul blocului. Acum in prezent detin 8 porumbei voiajori pui dar am mici probleme cu ei asa ca sper sa ma ajutati.

Deci 4 porumbei am cumparat de la un vecin care are cotet in acelasi pod cu mine dar el are iesirea pe o parte a blocului iar eu pe alta. La inceput o femela alba de la el se intorcea mereu in cotetul natal dar am luat-o inapoi de 2-3 ori si s-a obisnuit.

Dar acum am probleme cu un pui de drac, am tot de la acest vecin un porumbel care nu a iesit niciodata la el si cand ii dau drumu imediat fuge la vecin si se duce la cuibul sau dar maicasa nu-l baga in seama deloc pt ca are iarasi oua. Si nu stiu ce sa fac, puteti sa-mi dati niste sfaturi cum sa-l obisnuiesc la mine?

Si apropo porumbeii mei nu prea zboara si au iesit de 1 sapt 2 pe afara si abia pleaca 1-2 in stolul vecinului dar nu am probleme se intorc inapoi.Am vazut ca dimineata devreme le place pe racoare,dupamiaza cred ca e prea cald, asa ca vreau sa-mi dati si aici niste sfaturi cum sa le fac program de zbor(cand sa le dau drumu sa zboare si cum ii fac sa zboare cel putin 20-30 minute pe zi),de mancare si cand ma sfatuiti sa incep antrenamentele cu ei, eu ma hotarasem cam pe 25 august acum astept niste raspunsuri la ambele intrebari.
Multumesc pt tot!
Bafta cu puii si vant in pene!

Sorin