Problema de naparlire: penele nu se desfac din teaca

La penele de la aripi si din coada, la napirlire, la porumbeii maturi(si la unii pui), penele nu se desfac din teaca in care sunt invelite. Care poate fi cauza?

Solicitat de Adi Oltean

12 comentarii la “Problema de naparlire: penele nu se desfac din teaca”

 1. Probabil din cauza unei ratii dezechilibrate sau/si a unei probleme de sanatate

 2. VIRUSUL PARAMIXOVIROZEI DACA NU I-AI VACCINAT CAND A TREBUIT.ASTA E. SMULGE -LE PENELE CU PROBLEME SI -I VOR CRESTE ALTELE SANATOASE . NU UITA MULTE VITAMINE .

 3. la pui este de obicei cel mai des intanlita,daca e si la maturi e deja o problema,una din cauze ar putea fi dupa parerea mea cocidioza o boala des intanlita,mai e si paramixoviroza si nu in ultimul rand salmoneloza.deci trateaza i si vaccineaza i si succes!

 4. Boala este paramixoviroza.Daca nu sunt vaccinati trebuie urgent facut vaccinul.Apoi scapa cine poate.Dar de obicei majoritatea isi revin.

 5. poate fi si din cauza hranei, daca nu ai dat hrana buna! ( seminte uleioase in timpul naparlirii)

 6. pot fi mai multe cauze incearca sa le faci un set de tratamente pt mai multe boli( viermi, tricomonoza, cocidioza si salmonela) si dupa vaccin antiparamixo. multe vitamine si minerale.

 7. O hrana bogata in oleaginoase te va scapa de problemele astea
  Desigur shi vitaminele isi pun amprenta indiferent ca ca le administrezi sau nu … ratzia de vitamine trebuie sa fie echilibrata, altfel se ajunge la hipo sau hiper vitaminoza . cand administrezi o serie de vitamine porumbeilor tre sa consultzi shi un veterinar, el iti poate face ratzia zilnica.

 8. corect vitamineral e un produs care te scapa de astfel de griji.le pui si por consuma doar cat au nevoie.

 9. cauza poate fi , lipsa vitaminelor dupa un tratament nerespectat ex deparazitarea

 10. va rog mult sa-mi dati si mie un raspuns urgent la intrebarea:de ce penele din aripa ale unui mascul sunt foarte flexibile si sunt park goale in interior?knd iese afara sa zboare creaza impresia ca are pene lipsa din aripa.Mentionez ca am avut parte de coccidioza in urma cu trei saptamani.ASTEPT UN RASPUNS URGENT.

 11. nu este nici o boala …este datorita lipsei de calciu … si daia penele nu se desfac din teaca .

 12. Pentru asta ii dau calciu lactic de la farmacia umana 1/4 tb/zi/porumbel.
  Dar cum sa il ajut sa se rupa tecile? Porumbelul in perioada de naparlire trebuie sa faca baie? Este sfarsit de octombrie si nu este frig ….?
  Ce trebuie sa contina baia ca sa nu bea din acea apa(totusi isi spala picioarele si partea de sub coada unde mai pot fi resturi de gainat),nu?

Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *