Pui care se hranesc (intre ei!?!)


Un nou an, acelasi comportament ciudat, acum amplificat… Puii mei se hranesc intre ei dupa intarcare. Ciudatenia asta cu pui abia intarcati care hranesc alti pui mi s-a intamplat si anii trecuti dar cu putine exemplare. Anul acesta este haos, o multime de pui hranesc alti pui. Unii sunt hraniti si apoi paseaza si ei mancarea mai departe la altii… e o frenezie totala.

As fi inteles ca un pui mic sa cerseasca mancare de la altii, dar sunt pui care abia invata sa mearga, neacoperiti sub aripi, cu puf pe cap, care fac gestul de regurgitare chemand alti pui sa ii hraneasca. Parca e un joc al lor, pase cu mancarea.

Comportamentul asta ciudat a disparut dupa ce puii au iesit la zbor si au format stol.

9 comentarii la “Pui care se hranesc (intre ei!?!)”

  1. Niciodata nu ma satur de privit cum un pui care este hranit ii trosneste aripi in cap binefacatorului drept multumire (?!). Uneori pare ca il bate pe umar prieteneste: “hai hai, mai decarteaza ceva”.

  2. Mi s-a intamplat si mie intr-un an,dar atunci ii tineam foarte strict cu mancarea.

  3. Din ce vad in filmare ai doar pui in compartiment.Poate au fost separati prea devreme de parinti,neapucand sa se hraneasca singuri in compartiment cu acestia, de aici rezultand poate comportamentul.

  4. Dar mascul cu pui care cerseste mancare de la alti batrani si apoi isi hraneste pui ati vazut , si are mancare la discretie ca este la matca

  5. cu acest comportament se va dezvolta o imunitate de grup

  6. Glumind,aste par deprinderi umane…cei mari hrănesc pe cei mici.
    E clar ca fac exact ce vad la maturi…vezi si atunci cand se calcă.Copiaza ceea ce vad, si unii mai ‘dezghetati’ pun si in practica.

  7. Asta am patito si eu zilele astea am un saliu care intra peste 2 puii si le da pe cioc.prima oara am zis ca e foarte inteligent finca puii au ramas fara mama si tatal ai creste singur. Nu m am indurat de ei sa-i elimin. Si vad ca puii sunt crescutii excelent au cam 14 zile sper sa fie tot asa crescuti. Ai studiez zilnic azi am observat ca lea dat mai putin de mancare tatal. Surpriza iara era puiu cel mare cu ei in cuibar. De data asta ia dat la unu pe cioc apoi a iesit din cuibar!

Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *