Avand in vedere certitudinea faptului ca aprobarile pentru lansarile de porumbei desfasurate pe teritoriul Ucrainei intarzie sa soseasca si nu se stie cand/daca vor sosi, propun o dezbatere “la cald” pe aceasta tema, pe site-ul porumbei.ro. In mod normal, in acest week-end (3-4 iunie) ar fi trebuit sa avem prima iesire, la Nikolaev. In mod normal…

In aceste conditii:

1) Exista cluburi care s-au reorientat catre ruta Polonia? Unii dintre organizatori nu admit nici macar sa ia in calcul efectuarea unei etape pregatitoare pentru o schimbare de ruta, dat fiind ca nu s-a pus problema unui plan de zbor secundar, de rezerva.

2) Cum procedati cu porumbeii, cei aflati in aceasta situatie de incertitudine? Ii angajati la o etapa de viteza/demifond sau preferati sa ii pastrati in stand-by, in speranta ca se va primi aprobarea pentru iesirea in Ucraina, macar pentru week-end-ul 10-11 iunie sau… pentru mai tarziu? Daca zbori la vaduvie, te poti replia din mers, cat de cat. La natural, o amanare de 7 zile poate insemna diferenta intre un sezon bun si unul ratat.

Da, Ucraina e, incontestabil, cea mai buna ruta de fond/maraton pentru zona de sud a Romaniei dar, in contextul politic actual (aviara e o poveste veche, porumbeii nu o contacteaza si nu sunt purtatori), va plana asupra ei o permanenta amenintare de restrictie. Ne incapatanam sa vedem asta.

dan_tgv