Recipiente pentru depozitarea cerealelor

Cum sa pastram cerealele ca sa nu faca tot felul de ganganii, fluturasi, etc.? In ce recipiente se tin mai bine boabele sau ce putem sa punem in ele fara sa afecteze porumbeii dar sa scapam de plosnite?

M-au disperat, eu le tin in galeti de plastic, mi-au intrat si in casa gargaritele, ganganiile, etc. Multumesc. Dumitru

11 comentarii la “Recipiente pentru depozitarea cerealelor”

  1. Cel mai simplu este sa iei mancare la sac si scapi de griji. Ai varietate mult mai mare a boabelor, curatenie si amestecuri adaptate pentru perioada si ce au de facut porumbeii.

  2. Daca ai doar porumbei,cel mai simplu îi cum zice Andrei dar daca ai gaini,rate etc atunci îi mai complicat. Exista niște pastile care se baga in cereale si degaja un gaz care omoara gargaritele dar nu se gaseste decat greu. Eu am reusit sa fac rost de la un tip care se ocupa cu agricultura. 2-3 pastile se pun la tona de cereale. Nu stiu cum se numesc exact,ceva quick……nu stiu cum …:)))
    Ar mai fi Super killer pulverizat pe sac dar nu omoara decat ce.i.pe exterior. Am mai vorbit cu cineva si zicea ca tine cerealele intise pe jos in strat cam de 10 cm si le intoarce mereu ca sa nu.i intre ganganiile dar nu cred ca.i foarte eficienta nici metoda asta. Cele mai bune sunt pastilele de care am pomenit dar sunt greu de procurat

  3. Da, cred că așa o să fac, am luat de câteva ori la sac și am observat că nu face gărgărițe, am ținut sacul legat și nu au fost probleme, asta se datorează probabil faptului că este o mâncare curată și posibil tratată cu ceva.

  4. @Fisher: sa stii ca nu se supara gainile daca le dai la sac. :))) Am incercat eu. :p Dar nu pentru multa vreme, ca nah. Inchipuie-ti ce profil nutritional ar avea niste oua de gaini libere la iarba si ganganii in gradina plus hranite cu mancare la sac de 30 seminte… Nu oua bio, trio direct.

  5. Butoaie de plastic. Capacul va fi ținut mereu închis.
    Eu așa folosesc de ani de zile.

  6. Nuuu,clar. Le place ,dar cand zicea Dumitru de galeti cu cereale,imi imaginam, ca si cantitate mult:)) Dc lasi gargaritele ,in pace,in final o sa ramana doar gargaritele si taratele,pleava :))

  7. Acele pastile se numesc phostoxin fiind folosite pt deratizarea silozurilor .

  8. Nu cred ca exista prea multe metode. Un amic a inceput sa spele cerealele, le usuca si apoi isi face treaba cu ele. Atunci chiar scapa de toate.

  9. Daca va cultivati singuri cerealele sau cumparati cantitati mai mari se pot trata cu RELDAN ,le pastrati acoperite o luna si scapati aproape de toate ganganiile.Gargarita mazarei face parte din alta grupa de insecte si poate fi distrusa doar prin gazare cu phostoxin.

  10. Eu cred ca totul constă in calitatea boabelor, eu cumpar mancare la sac dar le tin in galeti acoperite si nu am probleme cu gargaritele sau cu alte gângănii.
    Inainte cand faceam eu amestec aveam si eu probleme







Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *