Sansele porumbeilor urmariti de ulii

Topic sugerat de puiu: Ce sanse are porumbelul sa scape de uliu atunci cand e urmarit? Eu stau langa padure?e cam naspa. Cum ar putea sa supravietuiasca porumbeii mei in ciuda atacurilor frecvente ale uliului?

Categories Diverse

90 comentarii la “Sansele porumbeilor urmariti de ulii”

  1. daca stai langa padure e cam rau.nu stiu …fa-le un program…studiaza si tu terenul,vezi cand sant ulii pe cer ,poate au intervale de timp(e cam greu) treci pe ornament si fale o voliera mare si tinei inchisi. nu pot sa-t dau nici un sfat…..
    sau consoleazate cu gandul ca in fiecare an pierzi multi porumbei(tributul uliului)

  2. Acum multi ani cand aveam timp sa stau cu porumbeii mai mult, ii scoteam si iarna, si uliul ataca mereu. Dar aveam un sistem care functiona binisor: dadeam porumbeii la zbor, se inaltau imediat si zburau alert pe distante mari, dupa care coborau rapid si in cateva secunde erau toti in cusca. Uliul are sanse mari doar cand porumbeii zboara lenes in jurul casei la “rotocoale” sau ciugulesc pe casa sau in curte si pot fi luati prin surprindere. Cu acel sistem sansele uliilor erau minime si “faceam” iarna cu stolul aproape intreg. Sigur ca porumbeii cu defecte si mai putin adaptati erau prinsi la inceputul iernii, dupa care nu-mi mai lua decat foarte rar.

    Se mai spune ca cea mai buna perioada din zi este la pranz, pentru ca ulii ar trebui sa se sature deja pana la acea ora.

  3. si eu stau langa padure si e inpanzit locul de uli…….e foarte greu dar. de 2 saptamani un vecin si-a achizitionat o cursa de uliu(docamdata nu a prins nimik da asteptam rezultatele)

  4. Cel mai bine dupa perioada concursurilor nu mai trebuie sa le dai drumul ,antrenamentul pe timp de iarna adica in tot sezonul mort este egal cu zero .
    Am vecini mai in varsta decat mine care zboara porumbeii iarna si in timpul concursurilor nu dau nici un randament.
    Ai grija de ei sa nu se ingrase pe timpul iernii si incepi antrenamentul primavara , poti si cu 3 saptamani inainte de concurs.
    Daca iti place sa zboare iarna nici o problema iti asumi riscurile ,cel mai periculos e atunci cand e o vreme frumoasa de iarna ,atunci bate soimul .
    Sa nu crezi ca porumbeii ti se “calesc” pe vreme rea ,ei chiar se pot imbolnavii ,gandestete la aerul rece pe care il inspira si stresul pe care il au.
    Crezi ca le face placere?
    Va salut!

  5. asa cum spune si Andrei, incearca sa-i antrenezi in perioada pranzului (orele 13-14), fa-le un program strict si cand le dai drumul sa fie nemancati pt. a nu mai lenevi afara mult dupa antrenement.
    daca ma gandesc bine este iarna si porumbeii nu au nevoie de antrenament zilnic.
    sfatul meu este sa nu-i zbori zi de zi, ca altfel isi face si uliul program dupa cum dai tu drumul la porumbei.

  6. in privin ta zborul de iarna nu e indicat, omul de la care am porumbeii, are peste 20 de ani de columbofilie, si zicea ca iarna ii tine inchisi chiar daca sta la campie, zice ca nu le facebine la plamani.

  7. Porumbeii scapa de uliu daca sunt in forma buna.
    Ar mai fi un aspect,depinde de ce “uliu” ii urmareste.Daca este un pasarar dupa cateva aripi in cap renunta,asta daca ajunge porumbelul.Daca este un soim porumbelul este in siguranta atata timp cat sta in stol compact aproape de soim.Daca este porumbar are sansele cele mai mici sa scape pt ca porumbarul prinde atat in aer cat si pe sol si urmareste foarte insistent prada.Ca sa scape de un porumbar lansat in atac un porumbel trebuie sa aiba avantajul de a vedea rapitorul.Cu cat il vede mai repede cu atat are sanse mai mari sa scape.Amandoua pasarile au viteze de varf aproximativ egale si cam aceeasi manevrabilitate.Deci daca porumbelul atinge viteza maxima pana apuca porumbarul sa se apropie suficient are toate sansele sa scape,daca nu sansele scad progresiv.
    Un ornitlog rus relata,dupa ce a urmarit cateva luni un lac pe care iernau multe rate,ca ratele cunosteau rapitorul care le ataca si cand era vorba de un soim stateau cuminti pe lac foarte atente la el iar daca era un porumbar se scufundau.El a mai precizat ca cele care nu respectau aceste reguli erau prinse in 80% din cazuri.
    Toate acestea fiind spuse eu tot nu inteleg de ce isi forteaza cineva porumbeii iarna.Si eu ii am langa padure si imi place si mie sa ii vad zburand dar iarna le dau drumul doar in zilele insorite si cand ii vad ca au ei chef sa zboare pt ca am observat ca se intampla sa le dau drumul si ei nu vor sa iasa sau ies,zboara prin curte si apoi intra la loc,nici daca dau dupa ei nu zboara mai mult de 2 ture in jurul casei.Inclin sa cred ca cei care zboara porumbeii iarna si deschid astfel de topicuri nu au habar de columbofilie si o fac dupa ureche cu porumbei crescuti prin cotete inadecvate fara voliera si posibilitatea sa fie inchisi cateva luni in conditii decente.
    Concluzia ar fi ca mai bine previi decat sa stai sa te uiti dupa porumbel sa vezi daca scapa.Deci vizibilitate mare in jurul volierei,pasarile inchise iarna si scoase la “plimbare” doar cand conditiile meteo le sunt prielnice.Cu riscul de a ma repeta : NICI UN COLUMBOFIL SERIOS NU ZBOARA PORUMBEII IARNA CU EXCEPTIA UNOR SCURTE ZBORURI DE DEZMORTIRE

  8. Eu locuiesc destul de aproape de padure si am observat ca uliul nu este o problema foarte mare daca ii tii deschisi in permanenta,problema fiind soimul care nu pleaca niciodata cu mana goala,chiar daca rateaza un atac se inalta imediat dupa stol si da iarasi in ei.Singura metoda care da cele mai bune rezultate este sa nu inchideti porumbeii deloc (daca exista posibilitatea ,nici pe timpul noptii)din toamna pana in primavara mai exact din septembrie pana in aprilie cand puteti sa treceti la programul care doriti,in aceasta perioada isi vor face singuri programul.Porumbeii mei zboara in aceasta perioada pana la ora 11 si ceva maxim 12.Pe la pranz merg si eu sa le dau de mancare(tinand cont ca este iarna le dau 1/zi ).Dupa ce servesc masa nu mai ies afara nici sa tragi cu tunu in cusca.Pierderile sunt foarte mici(ca pe timpul verii).

  9. Un porumbel sanatos va face mereu legea la el acasa impotriva uliului.Mereu mi-a prins doar porumbei lenesi sau porumbei care nu erau familiarizati bine cu imprejurimile.De obicei atacurile mai grele sunt primavara,cand porumbeii sunt scosi de la “odihna de iarna”.Eu zic sa nu te lasi de porumbei din aceasta cauza deoarece multi columbofili se confrunta cu uliul dar asta nu-i opreste sa apara in locurile de varf in clasamente.Nu as propune sa le dai drumul si iarna deoarce atunci uliul ataca foarte mult iar porumbeii sunt nevoiti sa faca un efort prea mare pentru a scapa si aerul rece nu le face bine.Unii columbofili nu incep nici antrenamentele primavara pana nu este destul de cald afara,chiar daca nu bate uliul tocmai pentru a preveni aparitia bolilor aparatului respirator.

  10. In primul rand vreau sa urez un La multi ani tuturor celor ce poarta numele Sfintului Nicolae, in special columbofililor,si ca sfat pentru cei cu dileme la subiectul pus in discutie tineti-va porumbei inchisi ca este mai sanatos si pentru ei si pentru voi.Gutanii parca sunt mai multi iarna asta,nemancati,vaide mama lor,abia asteapta sa-ti intre in cotet plini de boala,iar ulii si tot felul de alte rapitoare,acolo unde este cazul, isi iau si ei tributul lor

  11. Nu este bine sa dai la pasari drumul iarna deoarece zburand mult pana la primavara devin obosite si cand incep concursurile se pierd pe capete si nici nusi aduna grasimile necesare pt perioada competitilor.Cand uliul urmareste un porumbel si are loc sal prinda adica daca-l ataca in camp deschis poate sa fie campionul campionilor ca poti sati iei gandul de la el.
    Daca -l ataca in locuri cu pomii sau in jurul caselor are sanse sa scape, dar de multe ori acesti porumbei vin loviti(in viteza se lovesc de anumite obstacole).E bine sa ai un program.Eu le dau drumul cat mai de dimineata vara pe la ora sase il las sa zboare cat vor si ii chem inauntru nui las sa hoinareasca toata ziua.Cu programul asta nu prea mia luat multi porumbei chiar daca mia luat mia luat pui care ii eliberam de obicei dupa zborul batranilor.Am observat ca uliul ataca de obicei dupa ora 9 dimineata.Cel mai mult mia carat toamna dupa ce am inceput zborurile cu pui.Batrani mia luat primavara cand am inceput sa le dau drumul.Am avut ghinionul cand iam eliberat prima data sa dea in ei desi leam dat drumul seara tocmai sa nu vina peste ei.

  12. Astazi(06.12.2007) mi am lasat porumbei afara.au inceput sa zboare.si dintr o data sa lasat uliu intre ei..o porumbitza de culoare deschisa sa despartit de stol..aceasta fiind urmarita.ea a inceput sa se inalte.dupa care a inceput sa faca manevre bruste.am pierduto din vizor..dupa 2 ore porumbitza sa intors ..acasa..speriata..si nevatamata.de data asta am avut succes.NU LASA TI PORUMBEI IARNA SA ZBOARE..RISCURILE SUNT FOARTE MARI .adresa mea djporumbelu@yahoo.com

  13. Perfect de acord cu domnul Tanase ,,7”si domnul Ionescu ,,10”si eu stau intro regiune unde uliu isi face destul de des aparitia, dar iarna imi tin pasarile inchise, sunt zilele in care le mai dau drumul pentru a se desmorti putin dar rar si supraveghiati indeaproape. Dar am un vecin care la fel ca noi toti indrageste porumbei, dar nu in cea ce priveste concursurile. El detine un lot de aproximativ 30 por si zi de zi sunt deschisi de la ora 7 de dim pana seara. Toata ziua porm. zboara nu sunt lasati sa vina acasa pana nu aduc vreun ratacit cu ei pentru a fi capturat,placerea nebuneasca a acestui om. si spre surprinderea mea am vazut cateva atacuri rezultate cu esec pt uliu. deci parerea mea este ca daca por nu sunt esiti din forma si sunt antrenati zi de zi sunt rare cazurile cand sunt prinsi de uliu. dar sfatul meu este tineti porumbei inchisi este mai sigur si mai sanatos

  14. Hmmm, tocmai invers am constatat eu. Adica, daca uliul ti-l alearga printre pomi si alte obstacole il agata mai usor, porumbelul nu-i ca gugustiucul cu aripa rotunjita sa se descurce bine in desisuri si spatii inguste. In schimb la zbor intins uliul nu mi-a luat niciodata porumbel… daca porumbelul este sanatos nu are cum sa micsoreze distanta intre ei. Ati vazut vreodata captura de porumbel in zbor pe linie dreapta, in care uliul ajunge porumbelul si il ia in gheare? Eu inca nu am vazut. In schimb la picaje sau zbor printre obstacole sunt cele mai multe capturi.

  15. cum spune shi domnul andrei la nr 14.aveti perfecta dreptate.shi eu am vazut destule atacuri ale uliilor ,shi niciodata nu am vazut k un uliu sa agate un porumbel in cimp deschis.in spatii mai inguste ,printre copaci sau case uliul are mult mai mare agilitate in miscari fata de porumbel deoarece are aripile destul de scurte in anvergura in comparatie cu corpul sau ,plus o coada lunga shi lata deci o mult mai mare agilitate.shi ce am observat la ulii este faptul k daca azi prinde un porumbel ,miine la aceeasi ora shi din aceeasi pozitie in care a avut succes va fii prezent din nou ,shi chestia asta se va repeta pina cind nu va mai prinde nimic sau nu va mai avea nimic de prins.cu respect mihai_tgv

  16. Daca porumbelul sta inchis o perioada il ia uliu si in linie dreapta.Am vazut pe propria piele!

  17. As vrea sa incep prin a va spune ca sunt incepator si am voiajori cam din iarna trecuta cand am adus ceva pui si la care le-am dat drumu la zbor si nu am avut probleme cu uliul dar toamna asta sa schimbat treaba uliu a aflat unde stau:) intradevar mi-a luat ceva pasari dar tot timpul printre pomi,daca porumbeii scapau in camp deschis uliu nu mai avea nici o sansa.Am un porumbel de fond si sa luat dupa el aproape sa-l ia dar cum a prins inaltime porumbelul s-a distantat iar dupa vreo 2 ore s-a intors acasa nevatamat si poate umpic speriat.Oricum nu stiu daca sunt in masura sa dau sfaturi dar eu nu le-am dat drumu iarna asta si nici nu o sa le dau prefer sa ii zbor la primavara!Va salut si vant in pene

  18. Am si eu porumbeii tot langa padure si stiu ce inseamna asta.Eu va sfatuiesc sa nu faceti un program orar de a da drumul la porumbei pt ca si-l va face si uliul.Rapitoarele sunt pasari extrem de inteligente si pt a supravietui se adapteaza usor.Atacul unui stol in zbor este specific soimului si de putine ori uliului porumbar, insistand pana isi prinde prada.Porumbarul in schimb ,sta la panda si ataca la sol,iar daca da gres se intoarce parca ,,rusinat”spre locul de atac.Uliul nu are o ora anume de atac, ci dak a prins intr-un anumit loc, va sta la panda tot acolo si va astepta sa dati drumul la porumbei.Rapitoarele cerului vor face parte mereu din viata porumbeilor si nu vor alege porumbei campioni,pui sau tardivi,pt el vor fi doar prada.Cert e ca iarna ar trebui sa lasam mai rar porumbeii liberi sau chiar deloc.Porumbei care au fost inchisi 5 luni au avut rezultate remarcabile in urmatorul sezon,cunosc cazuri.

  19. au ceva sanse sa scape de uliu dar depinde de temperamentul lor….depinde de cum le dai tu mancare….adica sa ii mentii in forma sa poate sa zboare cum trebui….uliu ii prinde greu dak porumbeii isi iau un culoar si zboara in linie drapata cat vad cu ochii…..si cel mai important sa nu se piard si sa nu se rupa de stol….fiindk atunci el este tinta….cum ziceam…temperamentul……iar pt tine…cum stai la padure….nu trebuie facut program la porumbei de zbor….k uliul nu e prost…..nu tine cond te ora….cand vede porumbeii hop si el……cred k ai sanse mari sa nu iti prinda porumbeiii….dak le lasi mereu deschis sa poata intra si iesi cand au poft….chiar dak nu e bine asa…dar….dak stai la padure…asta e….fiindk….2 iasa….3 intra….si tot asa…..dak le dai drumu la tot stolu…sare in ochi la porumbei :D..nush dak am dreptate 100%….dar am incercat si eu….si in jur de 85-90% cam asa e…..multa bafta…..si cumparatzi si o pusca ca e mai usor :D….cum iese uratu…cum….POC…..bafta…

  20. nu sunt multe sanse ca un porumbel sa fie prins de un uliu porunbelul antrenat trebe sa fie cat de cat mai agilca ceilalti.Si eu etau langa padure si am vazut multe atacuri dar niciodata un porunbel nu a fost prins si mult noroc cu porunbeii.daca nu se intapla nimic si atacurile devin frecvente omoarai pe toti ulii din zona sal

  21. care ar fii sansele sa-mi prinda uliul kingii, avand in vedere ca ii tin liberi pe timp de iarna.???

  22. Kingii cred ca pot fi prinsi instant dar nu stiu daca poate sa-i care :)). Probabil ar incerca sa-i manance pe loc ca pe gaini deci daca esti in zona, ii poti salva.

  23. Eu am porumbeii in TM insa am dus acum trei ani niste pui la sat la mama in jud MH , satul este inconjurat total de padure (sa vezi acolo uli si rapitoare ) acei porumbei crescand in acel mediu au invatat si cum sa se apere de uliu.Nu exagerez cu nimic, din acei porumbei si din puii lor nu mi-a luat niciunul insa ce am mai dus ulterior uliul a fost invingator.

  24. Sunt de acord cu Andrei 14 asta am opservat si eu la cei de la sat ,stau grupati la acelas nivel cu rapitorul sau mai sus si coboara atunci cand prind momentul ,daca vad ca nu fac fata la intrat si uliul este aproape,o parte din ei intra sub un acoperis la pivnita.

  25. SARBATORI FERICITE ,desi sunt cam dur de multe ori si sunt oaia neagra a acestiu site, ma bucur sa vad ca parerile voastre sunt f bune,vin si eu cu cateva completari,uliul pasarar sau accipiter gentilis ataca in special toamna sau iarna asta depinde de relief si de padure,in anumite zone tot anul dupa ora 10.30 dimineata si dupa ora 16 seara,dar asta nu i o regula,urmareste de obicei pasarile bolnave,batrane sau pui tineri fara experienta,si aici imi permit sa va spun o patanie din aceasta toamna,aveam printre porumbeii mei ,o porumbita la care tineam f mult atat pt sosirile f bune de la zboruri cat si pt ca era dintr o familie f buna,din pricini nestiute a capata o durere de aripa,la vedere nimic,nici o boala,dar la zbor nu iesea,dupa o saptamana reparam ceva la voliera iar porumbeii erau pe acoperis,a venit uliul,au zburat toti,dar de venit nu au mai venit toti,porumbita rosie a ramas sa i dea tribut,a doua zi mergand pe camp,i am gasit nu departe de casa penele,si inelul,asta e,atat pot sa spun ca masculul este mai mic ca femela ,mult mai agil dar nu are rezistenta mare,daca reuseste sa i ia prin surprindere pe porumbei,bine,daca nu renunta rapid ,femela mult mai mare,dupa 3 ani devine rosietica la penaj,nu are aceasi agilitate dar are muulta forta,ea reuseste sa urmareasca un porumbel chiar si 10 min, si chiar sa l prinda,aceste observatii au fost facute de catre un ascet al naturii care luni de zile statea in cort cu o camera si urmarea comportamentul uliilor,un sfat pe care l am primit de la sergiu robu,mare pasionat al acestor frumoase rapitoare ,nu puneti semne pe porumbei,pt ca pe acei porumbei ii va prinde mai repede,nu i lasati liberi in timpul orelor lui de atac,construiti voliera in departare de case inalte sau copaci mai inalti,pt ca uliul se foloseste de orice camuflaj……..in orice caz am observat la porumbei 3 tipuri de zbor cand sunt atacati ,cel razant pe langa case,cel in S uri stranse ,asta pt a deruta uliul si cel de al 3 lea care mie mi se pare cel mai inteligent ,fuga puternica in stol strans in linie dreapta cu inaltare,ajunsi deasupra uliului ei stau in coada lui aratandu i ca sunt mai puternici si mai ageri ca el, NU SUNT DE ACORD CA ULII SA FIE PRINSI SAU OMORATI,oricum populatia lor este in scadere in Romania,in Anglia au fost decimati toti ulii,iar acum cu greu se incearca a se reface nr de ulii necesari,ganditi va ca intai ei ataca pasarile bolnave,fiind niste oportunisti,apoi vrabiile,si alte pasari care chiar fac pagube,in Anglia fermierii se plangeau de decimarea recoltelor de catre pasari,si s a cerut reintroducerea uliilor,eu va inteleg si mie mi a luat pasari superbe pe care am dat bani grei dar nu ai ce face,de fapt tu iti construiest voliera pe teritoriul lui de vanatoare,iar el este un raptor prea dibace ca sa refuze o asemenea masa,ar fi mai fain sa ne concentram asupra porumbeilor nostri,in Anglia axista un concurs porumbei voiajori contra soimi, ei, un mare soimar a adus la un asemenea concurs 10 porumbei si i a invitat pe ceilalti sa si exerseze soimii pe ei,rezultatul,o forta de zbor fantastica la acesti porumbei care se ridicau direct in sus in aer,si timp de 2 zile nici un soim nu a reusit sa i prinda ,intrebat de ceilalti, ce rasa de porumbei sunt,soimarul le a raspuns ca sunt voiajori si ca sunt cei care zi de zi au rezistat atacurilor soimilor sai,deci eu cred ca se poate ca un porumbel indiferent cat de obosit este ,daca este antrenat rezista atacurilor unui uliu,care sa fim seriosi nu se compara cu un soim, imi cer scuze daca am fost prea lung

  26. aa,si inca ceva faza cu pusca cade din start,asta pt ca o pusca cu are comprimat este prea slaba si nua re destula putere pt a lovii un uliu,iar ca sa ti cumperi o pusca buna un IJ sau BOC,iti trebuiesc bani grei ,sa nu mai vb de m,ultele drumuri la politie,inscrierea in asociatia de vanatoare si pescuit,etc,deci cade,v am mai spus concentrati va pe antrenamentele porumbeilor vostri si lasati uliul in pace,oricum natura are griaja sa si faca treaba ,nr lor este tinut de ,mama natura sub control,astfel ei fac 3 pui din care unul este omorat si mancat (cainism),unul moare ucis de dusmanii lor,alti ulii,soimii,si cel mai mare vrasmas al sau bufnita bubo,bubo,deci numai unul ramane,si inca ceva uliul stie mult mai bine decat noi cand un porumbel este bolnav,slabit,intr un fel as zice ca ne face un serviciu,

  27. Despre uli cred ca sunt in masura sa dau cele mai multe informatii … porumbeii ii tin chiar langa padure ( 300 m ) si nu de multe ori am fost aproape sa ma las de porumbei din aceasta cauza…ULIU.
    Reguli de respectat :
    1.Iarna porumbeii trebuie tinuti inchisi.
    2.Lunile aprilie , mai ( cat ulii clocesc si cuibaresc )sunt foarte periculoase .
    3. Chiar si in timpul verii nu dati drumu la porumbei pe vreme rea…daca ploua mai multe zile spre exemplu.
    4 . Lunile cele mai sigure in care nu ataca fiara sunt lunile lui cuptor ..datorita caldurii uliu nu-si iroseste energia (atacurile sunt foarte rare 99% din cazuri fara izbanda.
    Cat despre modul de izbanda sunt perfect de acord cu atacurile reusite printre pomi sau case.. niciodata uliu nu va lua un voiajor din stol.
    PS : Am vazut atacuri in care uliu mai avea un pic si intra in voliera dupa porumbel !!!

  28. Nici eu nu sunt de acord cu omorarea uliilor deoarece chiar imi plac si imi place modul lor de atac,(sunt pasari inteligente) insa imi plac si porumbeii.Nu inteleg de ce angajatii celor de la A.J.V.P.S. nu se ocupa un pic si de asigurarea hranei mai ales pe timp de iarna a uliilor.Prin faptul ca vanatul mic a cam disparut de pe dealuri uliul vine in asezarile umane ca si cum ar fi o pasare domestica.De ce nu populeaza A.J.V.P.S.-ul cu fazani si potarnichi si doar apoi cu ulii.In zona Salajului s-au eliberat peste 100 de ulii anul trecut,dar nu am auzit sa fi eliberat si vreo 500 de fazani.Apropo ! pentru uciderea uliilor fara autorizatie speciala poti sta ceva vreme la “garsoniera” ! Bun raspuns domnule ioni !

  29. eu las porumbeii in permanenta deschisi iarna si nu-mi mananca uliu nici o bucata.ei invata singuri sa se apere de uliu. dezvolta o anumita strategie .nu e adevarat ca alege porumbeii slabiti bolnavi etc.duminica pe la ora 14,am mvazut cu ochi mei prima data in 30 de ani de columbofilie cum s-a repezit din aer de la distanta mare ca o sageata intr-un stol de 100 si ceva de porumbei care erau la sol pe camp.saracii l-au vazut tarziu si cum sau ridicat la vreo 2m deasupra solului a prins unul care nu avea nici o ;defectiune;,si a coborat imediat cu el.noroc ca am fost pe faza si am alergat cat am putut si l-am alungat si porumbelul a scapat viu si nevatamat.mentionez ca porumbelul era voiajor .se afla la 50 de m de mine faza unde s-a intamplat.

  30. locuiesc la marginea bucurestiului si padurea e la 2 km de mine dar nu am vazut asa exagerat de multi ulii cum spun unii

  31. eu mi am imvatat porumbeii sa zboare cu ulii pe cer!!! la mine la tara am intro parte padurea la 50 m de casa! cealalta parte este campie! mereu vine uliul….iar porumbeii mei s au imvatat sa zboare sus de tot astfel incat se vad puncte….mentionez ca am porumbei voiajori si nu galateni…dar de frica uliului in momentul cand pleaca la zbor se ridica toti si in cateva clipe sunt sus….iar in momentul cand coboara vin toti 48 bucati in picaj(atunci imi place cel mai mult:D cand cad toti in viteza de sus). depinde si cum ii imveti acuma…..eu iarna nu le prea dau drumul din cauza ca se pot imbolnavii la plamani de la aerul rece! va dati seama cum ar fi sa alergati 2 ore incontiunu in aer rece de iarna pe fiecare zi! cred ca nu v ar fi bine! desre uliu sa va spun ceva….daca uliul ataca un porumbel si acel porumbel scapa….greul il va mai prinde a 2 a oara!!! porumbeii folosesc aceias tactica ca in timpul primului atac! daca la primul atac porumbelul zbura paralel cu pamantul asa va face si a 2 oara! daca porumbelul se inalta asa va face si a 2 oara! eu cred ca seansele sun 50% sa scape! orucum iarna e prapad cu ulii…la mine iarna imi vin in curte!!!

  32. Anul acesta iam lasat liberi 24 din 24. aia batrani nu au probleme….dar puii nu rezista 1 sapt . si ce ma incanta cel mai mult e ca sunt foarte sanatosi si arata exceptional cu medicamente 0. nu sunt porumbei din rase cu nume…. sunt pietari inelati….dar au un penaj si niste muschi…..pff , zici ca ia prafuri. Asadar , in opinia ea…. natura e sfanta !!!!

  33. salutare la toata lumea ..
    poi hai sa imi dau shi eu cu parerea despre acest subiect
    am avut ocazia ca in urma cu ceva timp sa urmaresc la teleeviizor un documentar chiar pe aceasta tema….. shi am aflat cu surprindere ca majoritatea pradatorilor ce au ca hrana printre alte vietzuitoare si porumbei , nu pot sa prinda un porumbel chiar asa de usor .
    acest fapt se datoreaza vitezei acestora , atat porumbelul cat shi uliul sau eretele au cam aceeiasi viteza de zbor maxima numai ca porumbelul este net superior acestora datorita pasibilitatzii de a zbura la viteza maxima mult maimult decat un uliu
    Uliul poate zbura la capacitate maxima aproximativ 10 min ..pe cand un voiajor poate face asta aproape toata ziua.
    Un al doilea motiv ar fi acela ca daca sunt atacatzi fie in stol fie particular porumbeii au capacitatea de a evita atacul in ultimul moment printr-o schimbare brusca de directzie
    Cu totzii stim ca pradatorii ataca in special de sus in jos printr-un plonjon adesea in picaj avand shi 180 de km pe ora.. insa porumbelul printr-o schimbare de directzie brusca shi in ultimul moment evita acest atac .

    Acum ne intrebam …dar cum de apar porumbeii lovitzi sau chiar disparutzi din pricina pradatorilor in special al iliilor?
    Poi sa incercam sa gasim shi explicatzii . de exemplu porumbelul nu mai este in sigurantza daca a coborat jos … odata ce este lasat pe o stanca pe orice alta suprafatza sa se odihneasca sau sa bea apa .. atunci ei sunt supusi unui risc foarte mare pentru ca atacul in picaj al uliului nu mai da nici o sansa porumbelului acesta ne mai putand sa evite nimic…..

    Dar cu totzii stim ca mai sunt shi exceptzii asa ca ce am spus in comentariul asta nu trebuie sa fie o regula … mai sunt porumbei care sunt surprinsi in aer shi inevitabil sunt prinsi de catre pradatori

  34. Cineva mai sus rezolva problema cu pusca.Pe langa alte greutati de ordin material si legal a fost uitat un aspect.Acum cativa ani unchiul meu care este si vanator a incercat sa scape de stancutele din horn cu pusca de vanatoare,porumbeii erau liberi atunci,s-au speriat atat de rau incat 3 zile zburau aiurea sau stateau stresati in voliera.In ziua vanatorii din curte s-au lasat abia seara tarziu.Cum uliul vine atunci cand porumbeii sunt liberi nu vad cum poti trage dupa uliu fara sa sperii rau porumbeii,mai ales daca vrei sa il impusti la tine in curte.Si daca reusesti sa impusti unul dintr-un foc pana isi revin porumbeii apare altul deci nu cred ca este o solutie viabila….

  35. cristian daca ai o metoda buna puneo pe sait mai sant si alti care au probleme deastea

  36. SI PE MINE MA DISPERAT ANUL ACESTA AM ZBURAT PRIMA DATA PUII CAND MIA VENIT UNUL DE LA NADLAG,LA LUAT CU FULGI CU TOT LA MINE ESTE LA FEL DE RAU ,AM IN SPATELE CASEI UN BRAD STA IN EL SI ATACA PRIN SURPRINDERE, EU MAM INVATAT MINTE SI DIN 15 OCT-15 MART, AU PAUZA CA AM DISPERA. DACA LAS PRINDE LAS JUMULI SI IAS DA DRUMUL ,SAU IAS TAIA GHIARELE

  37. SAU SA GLUMIM UN PIC CA TOT VIN SARBATORILE -AU SANSA PORCULUI DE CRACIUN

  38. Trebuie facut ce va sunt foarte multi ulii ataca sin oras,daca sunt crescuti an crescadori sunt invatati cu omu poti sa strigi ca nu are efect.

  39. …tin porumbei de mai bine de 10 ani la tara ….si ii am langa padure (sunt aproximativ 100 m pana la padure) si vine uliu mereu la ei si dak ia unu il duce la cuibar (cred) si se intoarce iar sa ia altu …am incercat mai multe metode da cea mai buna e sai lasi liberi non stop ….porumbei ieseau foarte devreme si zburau dupaceia stateau ascunsi si nu mai iesiau afara…e cel mai bn asa porumbei isi fac programu de zbor singuri si pierderile sunt mai mici…mi sa int sa se ia uliu dupa pui care avea 1 zi de cad iesise afara la zbor…era aproape seara si a sa inaltat si el cu ceilalti fiind cel mai mic a intrat in panica si sa indepartat de stol uliu sa dus dupa el si deja imi luasem gandu de la el trecusera foarte depatre si ului era la 0,7 m maxim in spatele lui …dar surpriza aproape cand sa se intunce mia venit pui acasa foarte speriat si terminat ..era rupt de oboseala !!! dupa parerea mea asta e cea mai buna metoda da la aceasta metoda fac fata numai cei ai buni porumbei si cei mai inteligenti !!! succes tuturor !!!

  40. dupa cum arata un studiu….cel mai bine pentru noi cei care stam in apropierea padurii si nu numai……ANTRENAREA PORUMBEILOR IN ACSTE CAZURI SE POATE FACE IN JURUL OREI 7 SAU 18-19.DE CE?
    DEOARECE UN RAPITOR ATACA IN PRINCIPIU NUMAI ATUNCI CAND ESTE DEASUPRA STOLULUI.DATORITA FAPTULUI CA UN ULIU NU SE POATE INALTA PRECUM UN PORUMBEL(SE ROTESTE)ARE NEVOIE DE CURENTI CALZI DE AER .ACESTI CURENTI PREDOMINA IN INTERVALUL DE MAI SUS,ACESTI CURENTI FIIND ASCENDENI CU AJUTORUL LOR PUTANDU-SE INALTA.
    BAFTA TUTUROR!!!!!!!!

  41. …a si pt cei care au porumbei in zone unde uliu ataca foarte des incercati sa cresteti porumbei de viteza pt k la aia de fond au sansele sa scape de uliu porumbar mai mici…

  42. pot sa zic ca si eu stau langa padure e foatre greu da ie bine caci la 1 km este un sat si acolo sunt foatre multi si nu prea sa dau dupa porumbei mei numai iarna si toamna, vara se da foate rar…. de exemplu mam gandit sa le dau drumul acum o luna si sa dat uliu depa ei der defapt nu era uliu si mai rau soimul sa dat de mai multe ori nu ca uliu si nu sa lasat pana nu a luat unul la despartit de stol si a luato dupa el si cred ca la prins pentru ca nu sa ma intors… am incercat si fac si eu o cusca pentru uli e o metoda foarte buna il momesc cu niste durnari si a dat rezultate caci era sa prind unul

  43. nu are nevoie de curentii de aer,in primul rand nu este greu ,iar iarna curentii de are nu sunt calzi,dar ai un pic dreptate aici,vine dupa ora 9 cand afara se dezmorteste aerul si lumina este mai puternica,dupa masa la fel inainte de venirea serii isi face provizii,ma bucura toate raspunsurile voastre,cred ca suntem pregatiti pt iarna asta impotriva uliului,felicitari tuturor,si ,,SARBATORI FERICITE,,,sa traiasca acest site cu membrii lui cu tot ,,MULTI ANI FERICITI,,,hai pa

  44. buna seara si bun gasit tuturor columbofililor.despre ulii.eu am porumbeii undeva la ses in jud.olt am mari pierderi din cauza uliului dar numai pasari f.batrine bolnave sau f slabe .asta pina in decembrie apoi pagube zero.stau pasarile pe casa si se da alarma din vecin in vecin plus gugustiucii si zboara toti

  45. Eu am auzit ca porumbeii care stau pe langa padurii si locuri din astea cu ulii si altele sunt mai adaptati la situatie si in timpul uni zbor pot scapa de ulii mai usor.Am un prieten la care porumbeii lui se alergau cu uliu pe cer !!!

  46. intradevar uliu este o mare problema,dar in prioada pranzului sansele de atac sunt mai mici, asta daca nu trece prin zona soimul calator , el ataca din orice pozitie.,si cam pe toata durata zilei ,dar cu un program de zbor se poate ajunge la pierderi foarte mici. insa aspectu cu porumbei inchisi toata iarna ca le dauneaza sunt niste aberatii care te fac sa bufnesti in ras.Multi crescatori tin porumbeii inchisi pe timpul iernii din cauza rapitoarelor si nici decum din alte motive .

  47. Stau ?i eu aproape de p?dure, uliul atac? pe furi? atunci cand porumbeii sunt pe jos prin curte – niciodat? cand stau pe acori?ul casei. Atac? un singur porumbel ?i dac? porumbelul se ridic? atunci uliul nu mai are sanse s?-l prind?.In stol fiind parc? se joac? cu uliul-chiar se apropie de el dar ?ntotdeauna s? fie pu?in mai sus ca uliul. Este o pl?cere s?-i vezi h?r?uind uliul. Acesta se retrage iar ?n p?dure ?i a?teapt? un nou atac,dar porumbeii intr? ?n porumbar,uliul ?ncearc? apoi la gu?anii din ora?.Interesant atac? in special porumbeii albi,pestri?i sau mai deschi?i la culoare. Tuturor columbofililor va doresc S?RB?TORI FERICITE ?i un CR?CIUN cu mult? s?n?tate ?i noroc !!!!!

  48. Salut !
    fratele meu tine porumbeii in oras , in Germania ,Pforzheim oras mare , sant si multi pomi brazi inalti si uliul a intrat dupa porumbei in voliera prin sputnik !!!
    va dati seama ce sa intimplat cu el cand la prins frate-miu…..

  49. Salut,
    Am avut si eu porumbei dar acum 2 ani am fost nevoit sa renunt din cauza scolii.Oricum aceasta pasiune imi v-a ramane in sange si o sa ma apuc din nou cu siguranta cand o sa am posibilitatea.
    Am citit despre subiect si multi zic ca ii ia doar pe cei care sunt bolnavi sau nu sunt in forma.
    Eu ma consider incepator dar totusi va spun ca mie imi lua uliu si porumbeii sanatosi si foarte buni de imi venea sa plang de necaz cand ma gandeam ca nu o sa mai vad porumbelul acela niciodata.
    Sincer va spun ca aveam porumbei cat de cat buni care veneau foarte bine de la zboruri de antrenament.
    Vreau sa va spun ca imi lua si vara in lunile calduroase.Iarna cand le dadeam drumu coborau in curte si in 10-20 minute dadea uliu in ei jos in curte.
    Am ajuns la concluzia ca nu se merita sa bagi bani in porumbei sa ii duci la tara ca ramai fara ei(vorbesc de locul unde stau eu intr-un sat la 20 km de Horezu).
    Acum vrea sa imi cumpar o locuinta la oras si sa ma apuc din nou.
    Cu siguranta la oras nu e acelasi lucru.
    Bafta.

  50. Pt Vlaicu (post 28) Poti sa imi dai mai multe detalii in legatura cu eliberarea de ulii in zona ta?Am mai dezbatut subiectul asta acum ceva vreme si nu a reusit nimeni sa ma convinga ca exista cineva in tara asta capabil(tehnologic,logistic si financiar) sa elibereze macar 10 ulii sa nu mai vorbim de sute…Si daca se poate sa imi spui si din ce specie erau ulii eliberati.As prefera informatii verificabile,nume de persone responsabile,numere de telefon,sunt satul de povesti din astea lansate la un pahar cu prietenii,numai bune de impresionat copii de pe site.

  51. Nu detin informatii precise despre eliberarea uliilor deoarece nu m-am documentat,dar din cate mi-a spus un prieten stiu ca au fost cumparati pe bani grei de la o crescatorie din strainatate.Stiu ca in Anglia exista crescatorii de rapitoare iar pentru o suma de la cateva sute de euro si pana la mii de euro poti achizitiona ce specie vrei.Acuma nu am timp sa ma documentez mai mult deoarece plec in Italia peste cateva zile.Poate este adevarat ce spuneti domnule Tanase,m-au prostit altii la un pahar de vorba dar un lucru stiu sigur: Uliul a devenit tot mai domestic iar la un prieten la tara ataca cate 2-3 o data.Intr-o zi unul urmarind un porumbel a intrat direct in voliera ! A avut norocul ca a iesit repede pe usa cand a intrat crescatorul ca altfel………

  52. Mda , sansele de a scapa de uliu sunt discutabile daca porumbelul apuca si se duce la drum drept -scapa – aproape sigur . Daca incearca un picaj sansele sunt cam de 50% daca coboara spre pamant si cauta sa scape printre pomi, case , etc sansele sunt cam de 33% . Daca rapitorul este un soim migrator sau dunarean sansele sunt mult mai mici .
    Despre cresterea pe timpul iernii – presupun ca iarna va ataca porumbeii mai mul decat in timpul verii – pot spune ca cel mai indicat ar fi sa fie lasati liberi macar o data pe saptamana daca se poate este de preferat cam la aceeasi ora, in jurul pranzului,si sub stricta supraveghere ptr. a putea interveni la nevoie . Asta este punctul meu de vedere pe care il si aplicam cand aveam porumbei intr-o zona pre montana – acum am scapat de acest stres ,stau la campie si nu-l prea vad pe ”antrenor”, dar parca atunci zburau mai frumos, mai strans .

  53. si eu am porumbei langa padure chiar la 50 de metri de padure.Si nu prea pierd porumbei.pe cei care ii pierd ori nu sunt invatati cu zona ori pui abia iesiti la zbor.SHi am un vecin care sta la 50 de metri de mine si a pierdut anul acesta 20 de porumbei luati de uliu

  54. chiar azi am vazut cum poate sa zboare porumbeii o data pe luna.normal trebuia sa apara si ‘antrenorul’,dar surpriza nici el nu stia pe care sa-l alerge:)).NU DATI DRUMU LA PORUMBEI O DATA PE LUNA,RISCATI MULT.

  55. Vizavi e pozitia 36…se poate intampla si mai rau…acuma vreo 2 ani,iarna,un prieten de-al meu a chemat pe cineva cu o pusca si a dat drumul la porumbei.Normal,uliul nu si-a facut intarziata aparitia,a atacat de mai multe ori la rand si de fiecare data nu a reusit sa-l nimereasca.Pe moment era zapacit,cred ca mai mult din cauza sunetului…porumbeii s-au speriat in asa hal incat vreo 14 nici macar nu s-au mai intors.Tin sa precizez ca erau toti pui de an,cu zboruri la activ.Cunosc si pe altii care au avut succes,dar numai atunci cand uliul era cu porumbelul in gheare si zbura mai greoi! concluzia…va las pe voi sa decideti daca merita…in plus nici nu e legal!!!

  56. Eram 5 crescatori in fata cotetului unui prieten si pe cotet sus un uli se uita in rand cu noi la porumbei ”la sat,,ce era domestic sau salbatic a stat pana am anceput sa dam cu pietre,capcana este cea mai buna stiu un prieten care are in 2 luni 8 uli prinsi pe ieiii.

  57. salut…..dupa mine uliul ar trebui desfintzat..macar din zona in care stau eu…langa botosani……daca dai drumul la porumbei in fiecare zi,trebuie sa ia unul macar…si vorbesc de lunile de vara caci iarna nu se mai pune la socoteala …odata a atacat o jumatate de oara..a prins unul..am fugit dupa el si l-am scapat..apoi sa intors si a facut stolul bucati..si a luat altul….nici nu pot sa formez un stol inchegat…nici nu pot sa zbor pt ca in lunile cand sunt zborurile..trebuie sa le fac program..cand se invataza uliul cu programul asta il schimb….deci…dati-mi o ideie de capacana de uliu……nu pot ca primavara sa imi ia toti puii…si nu-i mai luati atat apararea ulilui ca nu-s ca..nu stiu ce…daca nu aveti veniti la mine si de pui in primavara aia…si toamna mai aveam numai un singur pui…deci….dati o schema de capcana de uli…..ca ii urasc..cred ca daca asa vaea un uliu prins l-as chinui in cele mai groaznice moduri…si sa nu mai vad mesaje de compatimire a uliului..ca nu stiu ce ..mama natura…bla bla…EXTERMINARE…….DECI NISTE CAPCANE…MA POATE AJUTA CINEVA…DACA NU O SA-MI CUMPAR UN PISTOL CU AER COMPRIMAT..SI IL URMARESC CAND ATACA…FUG DUPA EL..SISTA LA 10 M DE TINE..POATE IL OMOR DIN 10 METRI….PARCA TE SFIDEAZA…….DA..DAU O ADRESA DE MES…PT CINE POATE IMI DA O SKEMA DE CAPCANA PT A PRINDE ULIUL…MIHAI_CHISAN…CA SA POT ZBURA SI EU LA ANU CU PORUMBEII..MULTUMESC ANTICIPATprindeti cat vreti..vi fac cadou pe toti….si nenea ala care nu crede ca s-au dat drumul la uli…500 au dat in zona mea…la o distantza de 20 km…in 1998 nu era nimic..in 2001 cand m-am reapucat..de porumbei…ziua si porumbelul cel putin..m-am speriat..cred ca am adus 40

  58. Parerea me e ca,daca porumbeii sunt luati prin surprindere e mai greu sa scape, iar printre pomi sanse aproape nule,mie mi-a luat toamna asta doar printre pomi si la inaltime joasa iar daca porumbeii sau inaltat umpic au scapat,va salut si vant in pene

  59. sint senzori speciali care pe raza de 3 -4 km. tine uliu la distanta de crescatorie sint scumpi in jur de 300 euro.

  60. da-le drumu doar vara ……..si nu tii va speria chiar asa de des ……..

  61. Eu sunt de parere ca dupa vreo 5 atacuri sau mai bine zis atacuri fregvente porumbei vor cam fi obijnuiti ( nu in cazul puilor ) si cum zice porumbei.ro ca zboara la inaltine direct si la distante mari iar cand coboara intra imediat . Eu am observat la ai mei cand au auzit uliu cum face ( cred ca va dati seama ce vreau sa zic ) miau fost pe trapa si au asteptat unpic acolo iar dupa aceea au intrat . Si eu stau langa padure si cam stiu cum ii . Dar Sunt sigur ca vom pierde ceva porumbei dar cu putin timp si nervi de otel ( nu cred ca cuiva ii place sa ramana fara un porumbei drag ) porumbei se vor invata sa nu prea piarda vremea pe afara .

  62. in primul rand nu stiu despre ce uliu vorbesti: soimul sau uliu mare sorecar? soimul nu poate sa prinda un porumbel decat in picaj.dak alearga in linie dreapta cu un porumbel nu rezista mult.. doar 500 metri. dak soimul a facut un picaj asupra unui porumbel la un unghi de 45 de grade porumbelul e terminat..nu are nici o sansa.

  63. buna ziua!
    referitor la atacurile pasarilor de prada asupra stolului de porumbei.
    eu locuiesc intr-o zona subcarpatica si in jurul satului este foarte multa padure. Atacurile uliilor sunt dese si foarte violente. am incercat sa urmaresc perioadele de timp in care ulii ataca si credeam ca am reusit sa le fac un “program”. Ulii atacau dimineata devreme si de obicei spre seara. am inchis porumbeii in aceasta perioada lasandu-i sa zboare doar in timpul pranzului cateva ore. Intr-adevar, nu a mai fost nici un atac…vreo doua – trei zile. apoi atacurile au inceput dinnou chiar si in timpul pranzului. Adevarul este ca nu poti sa prevezi asemenea atacuri, ulii sunt imprevizibili, parerea mea!

  64. as dori sa imi trimita si mie cristi un site un e-mail unde pot gasi senzorii aceia pt ulii daca exista asa ceva.pls

  65. Pt cristi de la pozitia 62…..daca chiar exista astfel de senzori unde ii pot gasi si eu? Astept un raspuns…

  66. Cel mai rau e stai langa padure….pentru ca tot anul iti ataca porumbeii….fie ca ii este foame….naparleste…sau are pui…..mie miau fost luati zeci de porumbei importanti poate de aceea rezultatele au fost un pic sub asteptari.oricum cel mai important este ca ei sa fe bine antrenati pentru ca asta este singura lor scapare!

  67. am tinut porumbei 3 zi de zi afara si in perioada septembrie martie nu mia luat uliul nici unul, si eu locuiesc intro zona cu padure in jud caras severin , am pierdut multi in lunile martie mai cind se imperecheaza porumbei si nu dau atentie in timpu zborului sunt orbiti de pereche , sugerez zboruri la program si deloc in perioada puneri la pereche

  68. ptr ovidiu pozitia 51, de unde esti mai exact?? pana in horezu sau dupa horezu?

  69. imi puteti spune care dintre rasele deporumbei au mai mari sanse sa scape de uliu?voiajorii cursieri sau rasele de agrement?
    va multumesc anticipat

  70. Asa cum v-am raspuns si la celalalt topic: voiajorii, detasat.

  71. daka ii tii liberi tot timpul se-nvata singuri sa ocoleaska primejdia,oricum nu exista fara pierderi,la noi ii numeri in toamna,apoi in primavara inka o data…

  72. ai mei au scapat mereu ,a intrat in ei de cateva ori da nu a reusit sa i ia mult succes .Mentionez ca am fost pe faza si l-am vazut si cat de cat i-am ajutat si eu strigand la el :P:P

  73. eu zic ca porumbei voiajori sunt buni la zbor si uliu nu prea are sanse sa ia porumbei!!!!!!!!!!
    Mie nu mia mai luat uliu de 2 ani un porumbel deoarece sau invatat si se inalta cnd da dupa ei asa ca uliu poate sa caute alta hrana pentru ca daca nu va muri de foame

  74. ulii sunt la noi!!! eu sunt din arges mai precis nordul aargesului zona dintre curtea de aregs si munte dar soim n am vazut niciodata doar ulii!! ii prinde uliul mai bine ca soimul!! la noi in zona nu sunt soimi!! Sunt sigur n am vazut soim in viata mea si am 30 de ani

  75. si eu in data de 18.11.2010 am eliberat porumbei si nici nau apucat sa faca vreo 2-3 ture si a venit si sa dat dupa o femela si in urmatoarea zi a fost acasa sub cusca speriata sa ma iasa de acolo din cauza uliului

  76. si eu stau langa padure am atacuri frecvente dar nu am ce sa le fac

  77. Si eu stau langa padure , de obicei uliul ataca dimineata si in cursul orelor 1-2 dar aici depinde de vreme ….. daca este cald 30 C depinde ai pui sau matur? daca ai matur nu prea il poate prinde daca ai pui e slaba sansa sa scape de uliu puiul dar iti dau un sfat uitete la vreme cand dai drumul la porumbei daca ai noroc scapa mereu … daca au iei noroc dar trebuie sa fii u destept si app nu le da drumul in timpul toamnei ok Bafta

  78. porumbelul ca sa scape de uli trebue sa fie sanatos tun din toate punctele de vedere,care nu tributu naturi

  79. am vazut destule cazuri in care ulii prinde porumbei. dupa o iarna porumbelul fiind inchis nu mai are acel joc de aripii . Dupa ca veti da drumul la porumbei de pe iarna veti vedea ca nu vor zbura prea bine deoareca el nu a avut destul spatiu in care sa zboare si la uli ii va fi usor sa prinda u n porumbel . daca vil prinde mai are sanse de scapare daca alergati dupa uli ii va da drumul la porumbel sau il va scapa dar nu se va da batut si va incerca sal prinda iar sa alergati dupa el si sa tipati fiiindca se va speria si va fugii . mie in general imi placa porumbei voianjori de ornament sa stiti ca sunt niste porumbei foarte inteligentii mia prins si mie uliul 5 porumbei da pe totii iam salvat fiindca am alergat dupa uli sai dea drumu dar cate odata se mai intampla sal ea de finitiv mai am pe acasa si porumbei infoiati si jucatorii sa stiti ca nu sunt niste porumbei asa de prosti cum sar spune din contra sunt foarte destepti mie mia alergat uliul porumbelu infoiat si nu la luat fiindca porumbelu a fost destept siu a scapat ma numesc tavi si stau in satu trestioara comuna dragotesti si sunt foarte pasionat de porumbei eu cand le dau drumu ii urmaresc toata ziua la revedere

  80. daca vrei sa prinzi uliul trebuie sa ai o plasa de pescuit de 5 metru lungime si 3 metru latime o pui aproape verticala si dupa pasa pui o gaina legata de o caramida si cand vede uliu gaina sub plasa merge glont spre ea si o va ataca dar nu va fi asa pentruca uliul va merge in plasa si se incalci plasa in jurul lui si nu va mai scapa. BAFTA

  81. azi am gasit in gradina un porumbel cu geana foarte frumoasa, inel de 2018. Ce este impresionant, faptul ca la o aripa avea ciuntite 6 pene si la cealalta avea penele stranse cu banda izolier, plus ca a fost si atacat de uliu, are o gaura cam mare in pulpa si zgariata gusa. Cum o fi reusit sa scape de uliu chiar nu realizez in aceste conditii. cresc porumbei cam de 14-15 ani si am avut destui loviti de uliu , dar ca asta asa in conditiile astea nu am vazut. Porumbelu deja se simte bine, i-am dat betadina pe rana, a mancat a baut si apa…e destul de vioi. Sa fie vorba de noroc sau porumbelul are o intuitie mai aparte de a scapat in felul asta? Cateva idei daca se poate
    Multumesc, Va salut

  82. @ Poate a intalnit un rapitor mai mic sau chiar un tinerel, s-a zbatut intr-una a reusit sa se ascunda ai aparut tu si a ramas in viata, oricum impresionant ! Prostesti practicile astea dar imi aduc aminte cand eram copil eram invatat sa procedez la fel.cu.porumbei achizitionati de catre cei mai invarsta… multi copii sunt invatati gresit.







Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *