Se spune ca primavara si toamna sunt anumite perioade de migratie in natura si ca la porumbei s-a pastrat oarecum acest instinct care se manifesta la cei pierduti. De duminica tot am sosiri de la o etapa catastrofala de pe 2 Septembrie cand am pierdut peste jumatate din pui. Se intampla ceva similar si la voi zilele astea?

Duminica mi-a venit unul din porumbeii pierduti pe 2 Septembrie. Luni a aparut altul pierdut pe 2 Septembrie, deja m-a amuzat coincidenta. Toate ca toate, dar astazi Marti a aparut un al 3-lea de la aceeasi etapa de pe 2 Septembrie! E chiar ciudat, parca ar fi lansare. 3 porumbei in 3 zile consecutive, pierduti cu aproape o luna in urma?! Care-i misterul?

In zilele din jurul acelei catastrofe tin minte ca noaptea era luna plina si era atat de luminos afara incat in gradina imi vedeam umbra si puteam umbla fara lanterna. Apoi n-a mai fost asa, iar acum de cateva zile de cand apar porumbeii s-a repetat fenomenul. Coincidenta sau are vreo legatura explicabila stiintific? Ca parca s-au “resetat” porumbeii.

porumbei.ro