Problema cu care mă confrunt ACUM, este de fapt o problemă cu care m-am confruntat și ÎN VARĂ. Am avut o porumbiță foarte bună. Zbura foarte bine, era foarte blândă, toate cele. La un momentdat, am observat că sub gușă (unde prin palpare se simpte baza gâtului) a apărut o regiune care la atingere, era mai moale decât la restul. De asemenea, din acea regiunea (cât unghia) începuseră să-i cadă puful și penele. Practic “chelise” acolo.

Inițial am ignorat acest lucru deoarece aveam toate vaccinurile și tratamentele pentru paraziții interni și externi la zi, crezând că s-a julit în ceva. Cu timpul, am observat că începuse să devină din ce în ce mai inactivă: venea de la antrenamente de 10 km în 2 zile, la antrenamentele din jurul crescătoriei nu se înălța deloc, nu prea mai avea echilibru, stătea zgribulită. Simultan începuse – și asta va suna CIUDAT – să-i “iasă” gâtul prin acea regiune de care am scris mai sus. Practic, toată baza gâtului împingea pielea din regiunea respectivă în afară, formând un fel de “gâlmă”. Era ca și cum toate structurile gâtului au format la baza acestuia o curbură foarte mare, care ieșea înafară. Evident, în 2 zile a murit, nemaiputând să mănânce, să bea, să meargă. La acel moment am căutat pe n site-uri, în toate limbile posibile astfel de probleme, dar nu am găsit nimic. Mențioez că porumbeii aveau 2 antrenamente în jurul crescătoriei pe zi, unul mai mare pe săptămână, 2 mese pe zi, grit, minerale și vitamine la discreție.

Revenind, problema ACTUALĂ este că astăzi am observat EXACT ACELEAȘI SIMPTOME la un mascul. Ce este foarte INTERESANT, este că acest porumbel are aceiași părinți cu porumbița care a murit în vară (nefiind însă frați de cuib). Menționez că în situația actuală, porumbeii primesc 1 masă pe zi, un antrenament în jurul crescătoriei pe zi, grit, minerale, vitamine și nisip la discreție. Refuz să cred că este vorba despre o fractură a gâtului sau ceva asemănător, pentru simplul motiv că porumbeii nu au fost supuși unor antrenamente/condiții extreme. De asemenea, acea curbură era “uniformă”, nu arăta ca și cum ar fi prezentat anumite rupturi sau ceva asemănător. Alt aspect CIUDAT ar fi că ambii porumbei au făcut O SINGURĂ SERIE DE PUI, având 2 ani. Regretul meu cel mai mare este că nu m-am gândit să fac poză gâtului porumbiței pentru a vă da oportunitate să vă formați o idee.

Vă rog să mă ajutați. Orice păreri, opinii, sfaturi sunt de mare folos.

Mulțumesc anticipat!

Vlad.