Voliera pe bloc

Buna seara! Ma numesc Tudor Lucian, am 29 de ani si locuiesc in Italia de 14 ani! In copilarie locuind la bunici am avut posibilitatea sa detin porumbei indrumat de un coleg de clasa.

Acum dupa multi ani, amintirea si bucuria de a avea porumbei nu m-a parasit asa ca pe terasa blocului mi-am facut o mica voliera pentru a achizitiona o pereche de voiajori de la un prieten tot roman ce detine porumbei din pasarile domnului Vasiliu de la Botosani!

Am dorit sa impartasesc cu voi dragostea si pasiunea pentru aceste pasari chiar daca momentan nu pot detine atati cati vreau eu dat fiind ca locuiesc la bloc! Va multumesc!

8 comentarii la “Voliera pe bloc”

 1. Salut, bine ai revenit la pasiunea copilariei, ai procedat corect incepand cu ceva de mici dimensiuni, cu atentie poti tine 2 perechi acolo si cu eliberare zilnica la program nu o sa deranjezi pe nimeni si te poti bucura de ei.
  P.S.
  Acestea sunt din experienta, si eu detin o pereche in balconul blocului la etajul 1, de 5 ani, unde sunt mai multe inconveniente decat pe bloc.

 2. Toate pornesc asa! La inceput o pereche,doua apoi in maxim doi ani trei compartimente,masculi,femele si pui!Hai si inca unul mic pentru matca!

 3. P.s practit ce se afla in poze este doar o macheta pentru ce va urma! Noroc si spor sa ai!

 4. O pasiune nu te paraseste niciodata!
  Cusca este foarte draguta si eleganta insa, fara nicio urma de malitiozitate, eu as vedea in ea cativa canari, chiar ar sta bine acolo, fata de alte cutii de chibrituri in care sunt chinuiti de obicei.
  Pentru porumbei va trebui sa dezvolti ceva mai spatios in timp. Ai acordul vecinilor pentru a folosi terasa in acest sens?Mult succes!

 5. dan_tgv….As vrea sa dezvolt ceva mai mare insa pe terasa blocului nu este posibil. Acordul administratorului si al vecinilor il am,fiind 10 apartamente in bloc! Nu consider ca ar fi ingramaditi 2 porumbei are 1.2m x 0.7 m!

 6. Wow! Sa va povestesc o intamplare de curand care m-a facut neom o saptamana!
  Dau de mancare porumbeilor comunitari pe geam la mine la ultimul etaj si am facut in asa fel incat sa nu pice graul jos, in spatiul public, ca sa nu iau amenda. Vecinii nu-i agreeaza deoarece spun ca fac murdar pe masinile lor si pe aerele lor conditionate. Pe bloc, un vecin a gasit intr-o zi un porumbel caruia i-a rupt gatul imediat si mi l-a aruncat mie pe geam. A inceput sa se zbata pe geam si pe franghia cu cearceaf si-a facut numai sange peste tot … si foarte multa groaza in sufletul meu. Nu am putut sa mai stau la geam pana moare, am fugit socata si ingrozita. M-am dus la bucatarie si am iesit pe geam uitandu-ma atent in sus. Nimic. O saptamana de cosmare noaptea, in care eram urmarita pentru a fi omorata, m-a adus intr-o stare groaznica. Intrasem in psihoza mi-era frica continua de moarte, frica exacerbata. Abia dupa o saptamana am iesit din soc si-am putut plange, moale si … 2 zile. M-am rugat toata saptamana si m-a scos Dumnezeu din socul mortii.
  Nemernicul care a facut asta nu si-a asumat fapta. M-am uitat atunci pe geamul celalalt, in sus, dar nu era nimeni pe bloc. Am intredeschis incet usa apartamentului, in speranta ca cineva coboara de pe bloc si aud intrand in casa lui. Nimic.
  Extrapoland, toata viata am avut parte numai de nemernici si greutati, creierul meu invatand intr-una, “fugind” ca sa scape.
  Cel mai bine, in cazul de fata, ar fi obtinerea unei autorizatii de la primarie, pentru constructia unei mansarde deasupra apartamentului (mansardare). Aici trebuie adunat mai inainte acordul (semnaturile ) vecinilor. Ce e scris e baza.Dupa obtinerea autorizatiei, poti construi tot ce vrei tu deasupra apartamentului tau, sau poti lasa neconstruit: POTI FACE CE VREI TU DEASUPRA.
  Numai bine, Tudor Lucian!

Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *