istoria-baltatilor-mei-pe-negru
Maftei Ovidiu a scris un mega articol despre porumbeii sai galateni.

Totul incepe in anul 2006 cand hotarasc dupa o pauza de un an sa reiau activitatea columbofila, odata cu aceasta reluare hotarasc sa cresc din nou prima rasa careia ii dedicasem deja in copilarie toata atentia mai exact Jucator de Galati. Manat de o serie de amintiri foarte frumoase din copilarie care sunt de neuitat si care mi-au adus mari bucurii plec pe viitorul drum cu speranta ca voi avea din nou “alba moriscara de la Taru” si “cazacul batran de la Constantinescu”.

Odata cu acest inceput imi incolteste in minte ideea de a creste pentru prima oara in viata mea ,, baltati pe vanat” porumbei care sincer nu m-au atras niciodata in mod special. Cum sunt baiat
hotarat din fire achizitionez nu mai mult nici mai putin de 54 de perechi reproducatoare. Imi bazez ideea pe faptul ca porumbeii nu sunt selectati in mod profesionist pe caracterele de baza a rasei si nu sunt priviti ca un intreg, ei sunt priviti mai mult ca o moneda de schimb si ca un subiect de dezbatere dar in realitate nici un crescator nu isi dedica intradevar timpul si resursele sale pentru a selecta ceea ce ar trebui sa fie Jucatorul de Galati : un porumbel frumos, plin de vitalitate, bun reproducator, foarte atasat de casa, un porumbel bun jucator si bun zburator, un porumbel care poate trai cu putine resurse intr-un spatiu restrans.

Gasiti articolul integral aici.