Poze de la expozitia internationala de tineret-Kosice, Slovacia

U.G.C.P.P.A.M.R a reprezentat Romania la aceasta expozitie, lotul de porumbei fiind format din peste 100 de exemplare din diferite rase romanesti.

Fotografii trimise de Maftei Ovidiu

Categories Uncategorized

16 comentarii la “Poze de la expozitia internationala de tineret-Kosice, Slovacia”

 1. Felicitari pentru eforturile de promovare internationala.
  Mi se pare mie sau custile sunt mai mari decat cele folosite la noi?Daca chiar sunt mai mari este un lucru foarte bun pentru ca pasarile se simt mai confortabil si pot fi arbitrate mai corect.

 2. daca asi avea eu acesti porumbei as pune la imperecheat curcanii cu guleratii si mi-ar iesi niste gulercani sau niste curcalati

 3. Excelenti codalbii pe negru si visiniu, galateanul si ciungul chel. Mie la rolleri, nu-mi place coada prea rasfirata si ridicata in pozitie verticala… ca ornament, sunt frumosi. Probabil ca standurile noastre au fost cele mai vizitate.
  Felicitari!

 4. foarte frumos absolut toate pasarile aparute in poze

 5. identificare rasa: am rugamintea la iubitorii de ornament sa-mi spuna ce rasa este acest porumbel din imagine:

  http://www.porumbei.ro/wp-content/fotografii/porumbei-ornament-2.jpg

  mi-am cumparat din piata o pereche de porumbei din acestia cu capul alb , corpul complet negru , incaltatura alba, rescpectivul care mi-a vandut a spus ca sunt rasa calugari.
  am cautat pe internet si nu i-am gasit sub aceasta denumire in schimb am gasit acesti porumbei sub denumirea de calugarite:

  http://lh3.ggpht.com/funlw65/RtAWdyLPzSI/AAAAAAAABpY/YhsHIgVA_ho/s400/300px-Deutsche_N%C3%B6nnchen.jpg

  am o nelamurire: exista doua rase diferite cu denumirii apropiate? calugari si calugarite? sau sunt varietati ale rasei?

 6. Din poze pare o organizare foarte buna . Felicitari participantilor pt. promovarea raselor romanesti . Ar cam trebui sa luam exemplu de la straini cum se organizeaza o expozitie de porumbei , de la hrana exponatelor , curatenia in interiorul custilor , pregatirea porumbeilor de expozitie la luminozitatea incaperilor in care au loc aceste expozitii. De exemplu, aici la noi, la unele expozitii trebuie sa ai un felinar cu tine ca sa poti vedea pasarile expuse iar sanatatea acestor pasari in multe cazuri lasa de dorit . Cunosc multi crescatori care prefera sa expuna afara decat la noi in tara tocmai din aceste motive, alte motive ar fi arbitrajele care sunt la noi, am vazut la o expozitie porumbei voltati cu 100 de puncte in arbitraj, porumbei care in afara nu primeau mai mult de 90.plus ca toata lumea prinde porumbei in mana dupa bunul lui plac , afara acest lucru este interzis . Acestea sunt cateva doar din motivele care ne impiedica sa avem expozitii bune si la noi, sunt convins ca nu este o regula asta si ca exista si expozitii reusite ,dar inca suntem foare departe de ce ar trebui sa fie o expozitie adevarata. Va multumesc.

 7. Ptr Bogdan, mesajul 6,

  Cauta cele doua rase sub numele lor in engleza: Priest respectiv Nun

 8. Buna!
  Reusita unei expozitii depinde de mai multi factori.
  Cel mai important dintre acestia este ORGANIZAREA. Un alt factor important este CALITATEA porumbeilor prezentati de catre expozanti.
  In curind va intra in vigoare , la expozitiile din ROMANIA ,lista cu DEFECTELE ELIMINATORII si cele de DESCALIFICARE la expozitii. Acestea vor fi aduse la cunostinta tuturor expozantilor, pt. a avea un nivel calitativ cit mai ridicat al EXPONATELOR.
  Romania, prin U.G.C.P.P.A.M, primeste tot mai multe invitatii la EVENIMENTELE EXPOZITIONALE EUROPENE, tocmai datorita bunei calitati a porumbeilor prezentati la aceste evenimente.La unele din aceste invitatii ne este destul de greu sa raspundem PREZENT, astfel ca asteptam cit mai multi crescatorii de RASE ROMANESTI ( si nu numai) sa ni se alature, pt a putea ONORA toate invitatiile.Lista cu expozitiile la care suntem invitati sa participam, este expusa pe siteul UNIUNII http://www.porumbei-romania.ro
  Unul dintre cele mai importante evenimente din acest an, este expozitia de la DORTMUND, unde Romania are la dispozitie un STAND de prezentare a RASELOR ROMANESTI. La aceasta expozitie vor fi peste 30.000 de exponate din aproape toate tarile afiliate la E.E.
  Sa auzim de bine!

 9. Ptr.Bogdan,pct.6
  Porumbelul calugar si porumbelul calugarita sunt doua rase diferite,ambele cu origine germana.Daca porumbelul calugar(Monchtaube) este o rasa din grupa porumbeilor campenesti,adica a acelora selectionati pe criteriul penajului,al culorii si desenului,in schimb porumbelul calugarita(Deutsches Noonchen) este incadrat in categoria porumbeilor rotitori si jucatori.Termenul de “calugar” mai apare si in denumirea altor rase existente insa generic,el desemneaza rasa la care faci referire in prima fotografie.Si la noi se utilizeaza,ca denumire regionala,termenul de calugari pentru o varietate de galateni sau pentru baltatii romanesti care au capul complet colorat,adica fara acea barbita alba.

 10. Pentru Bogdan:

  Calugar sud german incaltat.
  Club de rasa :www.sueddeutsche-farbentauben.de

 11. mersii helmuth & adrian nistor. am gasit exact ce cautam.

 12. extremi de frumosi!mult noroc si celorlalti porumbari pentru porumbei de rasa frumoasa!

 13. forte frumosi porumbeii succes participantilor…vinde-ti careva porumbeii??contactatima pe id:tibi_tiberius8

Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *